Bliži nam se koncert Placeba na Šalati, a live verzija jedne pjesme se željno iščekuje
Bliži nam se koncert Placeba na Šalati, a live verzija jedne pjesme se željno iščekuje

Bliži nam se koncert Placeba na Šalati, a live verzija jedne pjesme se željno iščekuje

Serija Stranger Things ponovo je lansirala singl Running Up That Hill na ljestvice slušanosti, a jedan od glavnih glumaca, Jamie Campbell, pojasnio je da je slušao verziju Placeba dok se pripremao za ulogu. Obrada singla je jedna je od najprepoznatljivijih pjesama alt rock velikana koji donose presjek karijere i novi album na zagrebačku Šalatu u ponedjeljak 27. lipnja. Sudeći prema setlistama turneje bend će je svirati i u Zagrebu.

Original koji proživljava novu slavu

Pjesmu Running Up That Hill u originalu potpisuje Kate Bush, a nakon što smo ju mogli čuti u četvrtoj sezoni svjetski popularne serije Stranger Things, ponovo zuzeo vrhove ljestvica slušanost. No zvijezda serije Jamie Campbell Bower kaže da je kao veliki fan Placeba slušao njihovu verziju dok se pripremao za ulogu Vecne. Kako kaže, dok je pokušao ući u um demonskog svorenja, pomagalo mu je slušati Running Up That Hill u verziji benda Placebo.

Verzija Placeba iz 2003. godine našla se na njihovom albumu Covers, a već od samog izdanja polučila je veliki uspjeh. Uvrštena je u seriju O.C. zbog čega je postala popularna u SAD-u i UK-u, a uskočila je i na top 50 UK ljestvicu singlova. Njihova verzija pjesme je isto korištena u soundtracku filma Daybreaker, serijama Big Little Lies ili How To Get Away With Murder, a ostaje jedan od najdražih pjesama publike na live koncertima benda.

Novi album koji je naišao samo na pohvale

Engleski art-rock velikani Placebo stižu na stadion Šalata u sklopu velike turneje povodom izlaska novog, dugoočekivanog osmog albuma Never Let Me Go. Prema jedinstvenim pohvalama glazbenih medija svrstan je među najbolje u njihovoj karijeri, a označava povratak jednog od najpoznatijih rock bendova na scenu. Clash Music piše da album pokazuje koliko Placebo može oduševiti i da ih je nemoguće otpisati. Brojni glazbeni portali navode kako je riječ o najboljem albumu nakon kultnog ostvarenja Meds.

Foto: Profimedia

 

Učitati još
Zatvori