RNB Confusion slavi 20 godina velikim partyjem – razgovarali smo s njima i prisjetili se svih dosadašnjih
RNB Confusion slavi 20 godina velikim partyjem – razgovarali smo s njima i prisjetili se svih dosadašnjih

RNB Confusion slavi 20 godina velikim partyjem – razgovarali smo s njima i prisjetili se svih dosadašnjih

Nakon velike ljetne turneje povodom obilježavanja 20 godina postojanja brenda, u sklopu koje je RNB Confusion posjetio i nastupao na najvećim regionalnim festivalskim pozornicama kao što su Exit, Sea Star i LMF Festival, došlo je vrijeme za povratak i party pred domaćom publikom u Zagrebu.

rnb-confusion5

Povratak dnevnih partyija u Zagreb

Ove subote u 17h, ekipa RNB Confusion-a tradicionalno organizira “Back To The City” party u klubu Peti Kupe s kojim najavljuje jesensko-zimsku sezonu plesa u Zagrebu. Za sve koji su se zaželjeli plesa uz r&b i hip-hop, ovo će biti prava ljetna avantura s programom u trajanju od punih 11 sati. Dnevni party odvijat će se na terasi Petog Kupea sa poičetkom u 17h kojeg će predvoditi DJ legenda Oli Dobolli i partymaker Dj Turk, a kao specijalna gošća najavljena je Lu Jakelić koja će uživo izvesti neke najbolje r&b covere. I to nije sve! Nakon 23h, zabava se seli unutar kluba Peti Kupe, gdje će nastupiti Dj Kiki I Dj Sheko uz kratki nastup gosta iznenađenja. Sve to odvija se povodom 20 godina postojanja ovog brenda koji je obilježio i rasplesao cijelu jednu generaciju. Tim povodom čuli smo se s organizatorima Adnanom (Medo) i Admirom (Miro) Mehmedovićem koji su nam otkrili sve o početcima ovog glazbenog brenda. Napravili smo retrospektivu kroz godine i fotografijama, a saznali ponešto i o planovima. 

rnb-confusion2
  • Obilježavate 20 godina postojanja brenda. Što se sve promijenilo od vaših početaka do danas?

Medo: Kultura izlazaka bila je puno bogatija onda, nego danas. Bilo je puno više klubova i izbora vezano za urbanu scenu grada, a izlazilo se praktički svaki dan van. Od utorka do nedjelje. Onda su klupski programi bili nositelji scene, točno si znao koji dan u tjednu ideš u određeni klub i što možeš očekivati. Danas klupski programi funkcioniraju kao pop-up 1x mjesečno, jer u gradu osim par klubova ne postoji stalan program na tjednoj bazi koji će privlačiti publiku. Neki primat “klupske scene” pripao je domaćoj, narodnoj i turbo folk glazbi koji uspijevaju imati tjedni ritam punjenja kluba. Uz par iznimaka poput Petog Kupea, Boogalo-a, Mastersa, Katrana, Out Garden-a i par manjih drugih mjesta, Zagreb u svom centru nema niti jedan klub s urbanom glazbom. To sam najviše spoznao preko ljeta, kada dobijem upit od turista koji se našao u Zagrebu “Gdje izaći?” pa se nađeš u situaciji da dobro promišljaš gdje da istog uputiš van.

rnb-confusion4
rnb-confusion-116
  • U tih 20 godina radili ste partije stvarno svuda, koji su vam ostali u najdražem sjećanju?

Medo: Ako se vratimo u daleku prošlost, prve uspomene koje naviru su rođendanski RNB Confusion tulumi u legendarnom klubu Gjuro 2. Tu su svakako u vrhu liste i nastupi Montell Jordana, grupe Divas i Bolesne braće u klubu Piranja na Jarunu. Novije doba RNB Confusion partija svakako pripada pop up lokacijama na kojima se do nas nikad prije nije partijalo pa tu treba spomenuti krov Muzeja Suvremene Umjetnosti, Vidikovac u Maksimir parku, Nove Godine u Hypo centru, rooftop partiji na poslovnim neboderima. Trudimo se pronaći neotkrivene destinacije koje možemo prvi prezentirati kao mjesto zabave u gradu.

  • Kakva je publika danas u odnosu na onu prije 20 godina? Kakvi su klubovi?

Medo: Imamo sreće što RNB Confusion prati cool, glazbeno educirana i lojalna publika, koja je zapravo core naših tuluma i bez koje ta atmosfera na našim partijima ne bi bila moguća. Kod nas je to konstanta, publika se mijenja s godinama ali atmosfera ostaje ista, s puno plesa i s otvorenošću prema novom i drugačijem. Na našim partijima plešu i oni s 21 godinom, i oni preko 30+, i to je divan prizor gdje se generacije isprepleću bez razlika. Glazba je ta koja se možda najviše promijenila, i to tako da je postala konzumentna i brza. Nešto što je hit danas, već idući tjedan ne mora to više biti. Prije su se pjesme radile da traju, danas je više kvantitet preuzeo kvalitetu.

Miro: S klubovima je situacija u Zagrebu potpuno drukčija nego ranije. Dok je ranije omjer klubova koji vrte stranu glazbu naspram narodnjačkih klubova bio debelo u korist ovih prvih, danas je situacija potpuno suprotna. Zagrebu kronično fali dobar mainstream noćni klub u centru grada s dobro prodefiliranim stranim glazbenim programom.

rnb-confusion-111
  • Spremate veliki party ovaj vikend, što nas sve očekuje?

Miro: U subotu 2. rujna s početkom u 17h, ekipa RNB Confusion-a tradicionalno organizira “Back To The City” party u klubu Peti Kupe s kojim najavljuje jesensko-zimsku sezonu plesa u Zagrebu. Za sve koji su se zaželjeli plesa uz r&b i hip-hop, ovo će biti prava ljetna avantura s programom u trajanju od punih 11 sati. Dnevni party odvijat će se na terasi Petog Kupea s početkom u 17h kojeg će predvoditi DJ legenda Oli Dobolli i partymaker Dj Turk, a kao specijalna gošća najavljena je Lu Jakelić koja će uživo izvesti neke najbolje r&b covere. I to nije sve! Nakon 23h, zabava se seli unutar kluba Peti Kupe, gdje će nastupiti Dj Kiki B i Turk uz kratki nastup gosta iznenađenja.

rnb-confusion-18
  • Kakvi su planovi za jesen?

Miro: Planovi za jesen uključuju tulum u novo preuređenom hotelu Zonar, after party na Red Bull Replika eventu u Katranu, tradicionalno najveći Halloween party u Zagrebu u klubu Mint i još puno toga. Najveći problem su nove lokacije, pa ako vaši čitatelji imaju prijedlog nekih novih lokacija neka nam se slobodno jave.

rnb-confusion-115
  • I za kraj idemo li po novih 20 godina?

Miro: Ako neće biti cringe da sam vani na plesnom podiju s 60 godina – idemo! Zezam se, planovi su tu, ovo je naš core business uz par dodatnih projekata koje smo razvili ili razvijamo i dok god postoji ljubav i volja da guramo RNB Confusion, gurat ćemo. Tko zna, možda i neki party u staračkom domu jednog dana.

rnb-confusion-120
rnb-confusion-117

Foto: RNB Confusion

Učitati još
Zatvori