Rihanna i Lady Gaga nominirane su za Oscar – evo kome se predviđa pobjeda
Rihanna i Lady Gaga nominirane su za Oscar – evo kome se predviđa pobjeda

Rihanna i Lady Gaga nominirane su za Oscar
– evo kome se predviđa pobjeda

Na ovogodišnjoj, 95. dodjeli Oscara posebno će biti zanimljiva kategorija za najbolju originalnu pjesmu. Naime, za zlatni kipić će se ovoga puta boriti i dvije dive moderne glazbe – Rihanna i Lady Gaga.

Pjesma Lift Me Up iz filma Black Panther: Wakanda Zauvijek predstavljala je Rihannin povratak na scenu, nakon višegodišnje pauze, a sada joj je prisrbila i prvi nominaciju za Akademijinu nagradu.

 

S druge strane, Lady Gaga je već osvojila kipić u ovoj kategoriji za film A Star Is Born, a sada je nominirana za film Top Gun: Maverick u kojem izvodi naslovnu pjesmu Hold My Hand. Ako je vjerovati kladionicama, mogla bi ponoviti uspjeh iz 2019. godine.

Spomenuta kategorija donijela je i prvu bolivudsku nominaciju, onu za pjesmu Naatu Naatu iz filma RRR. Konkurenciju pet najboljih pjesama zatvaraju This Is A Life iz filma Everything Everywhere All at Once te Applause iz filma Tell It Like a Woman.

Društvene mreže već tjednima su nagađale kako će u istoj kategoriji biti nominirana i Taylor Swift, no njezina nominacija za pjesmu Carolina iz filma Where the Crawdads Sing je ipak izostala.

Foto: Instagram (@badgalriri, @ladygaga)

Učitati još
Zatvori