Razgovarali smo s DJ-icom Perel koja se vraća na dugoočekivani Stereotip

Razgovarali smo s DJ-icom Perel koja se
vraća na dugoočekivani Stereotip

Perel je još jedno sjajno žensko ime na svjetskoj elektroničkoj sceni. Iz rodne istočne Njemačke stigla je u Berlin, europsku techno prijestolnicu, u kojem se etablirala kao važan dio bogate scene. Neuobičajenim i vrlo žustrim hibridnim nastupima zavladala je danas svjetskim pozornicama, a vrlo je često i dio ekipe na partijima Dixonove kuće Innervisions.

Nakon prošlogodišnjeg sjajnog iskustva, Perel u subotu, 14. rujna ponovo dolazi u Zagreb, i to na dugo očekivani Stereotip koji u svom sedmom izdanju ima dosad najuzbudljiviju izvođačku postavu.

Hrvatska te publika upoznala prošle godine na partiju u Mastersu. Svi su još dugo pričali o tvom sjajnom i neobičnom nastupu. Kako si ga ti doživjela?

Očito je i meni bilo sjajno. Čula sam samo dobre stvari o Mastersu i hrvatskoj sceni pa sam bila vrlo uzbuđena što ću se napokon i sama u to uvjeriti.

Došla si iz istočne Njemačke u Berlin i trebalo ti je neko vrijeme da se snađeš? Kakvo je bilo tvoje glazbeno sazrijevanje? Je li ti bilo teže snaći se kao ženi?

Prošla sam kroz razne faze i projekte, neke s pozitivnim rezultatima, a neke i ne baš s onakvima kakvima sam se nadala. No, vjerujem da su svi ti koraci bili dio onoga što danas jesam i što radim. Ne bih rekla da mi je bilo teže kao ženi. Mi se često nađemo pred preprekama kakve muškarci nemaju, no tko zna, možda se i oni ponekad osjećaju suočeni s preprekama kakve mi nemamo, što im također otežava put, ali na drugi način.

Danas nastupaš u važnim klubovima te na velikim festivalima. Kako si zadovoljna karijerom i reakcijama koje dobivaš? Jednom si rekla da je sve ovo samo početak. Gdje se vidiš u budućnosti?

Ne mogu biti sretnija. I tko zna kud me put može odvesti.

U posljednje vrijeme često nastupaš s Dixonom. Kakva su ti iskustva s njim?

Zabavno je, realno, i to je jednostavno Dixon. Time sam rekla sve.

Jedna si od rijetkih DJ-a koji i pjevaju. Poznata si po svome hibridnom nastupu tijekom kojeg puštaš muziku i pjevaš. Kako si se odlučila na takav tip nastupa?

Nije riječ o posebnoj odluci. To je način izražavanja koji mojem radu i nastupima daje suštinski osobni začin.

Izjavila si kako si album Hermetica stvarala inspirirana strahom od aktualnih kretanja u svijetu. Kakvom ti vidiš situaciju u društvu i kako je prevladavaš glazbom?

Osobno mi je stvaranje glazbe uvijek način usmjeravanja i oslobađanja emocija.

Dolaziš na Stereotip, jedan od najvažnijih događaja elektroničke glazbe u Hrvatskoj koji će se održati na teniskim terenima na otvorenom. Što nas očekuje na tom eventu?

Hitovi, hitovi, hitovi…

Perel će sa svojim hibridnim setom nastupiti na Stereotipu kojeg u Tenis centru Maksmir organiziraju DJ legende Dixon i Felver. Dio dosad najuzbudljivijeg line upa ovog velikog slavlja elektroničke glazbe činit će i Fort Romeau, Tijana T, Courtesy i Kristijan Molnar. Ulaznice se mogu nabaviti putem Entrio sustava na www.entrio.hr/event/stereotip-6639.

Učitati još
Zatvori