Uskoro počinje jedan od najvećih europskih festivala koji će ugostiti poznata imena
Uskoro počinje jedan od najvećih europskih festivala koji će ugostiti poznata imena

Uskoro počinje jedan od najvećih europskih festivala koji će ugostiti poznata imena

Budimpešta je grad bogate povijesti i zanimljive kulture, ali nudi i mnoštvo događanja. Stoga je ujedno i idealna destinacija za istraživanje i uživanje u koncertima. Najpoznatiji mađarski glazbeni festival i jedan od najvećih u Europi, Sziget festival ove se godine održava od 10. do 15. kolovoza u Budimpešti.

Sziget već nekoliko godina ima rasprodane festivalske sedmodnevne ulaznice. Tijekom cijelog festivala, ovim otokom prođe više od milijun ljudi iz više od 100 zemalja svijeta, što potvrđuje kvalitetu organizacije i sadržaja.

Lineup koji obećaje nezaboravno iskustvo

Organizatori se svake godine potrude ponuditi za svakoga ponešto. Tako će biti i ove godine. Ako ste i vi slučajno ostali bez karata za koncert Arctic Monkeysa u Puli, ne brinite. Imate ih priliku vidjeti i u susjedstvu.

Sziget festival godinama dovodi najbolje svjetske glazbene zvijezde na nekoliko desetaka pozornica na Island of freedom. Ove će godine tako ponovo ugostiti Arctic Monkeyse i Dua Lipu. Osim toga tu su i druga zvučna imena kao što su Justin Bieber, Tame Impala, Kings of Leon, Bastille, Stromae. Cijeli lineup možete pogledati na službenoj web-stranici ili na Instagram profilu.

Što raditi između koncerata?

Posebnost je ovoga festivala što se održava na otoku, pa se u vrijeme odmora između koncerata možete i osvježiti. Na ovome otoku možete i kampirati u dijelu koji je namijenjen za postavljanje šatora te ćete tako doživjeti jedno novo festivalsko iskustvo.

Sziget nudi i šarolik izbor gastro ponude jela koja možete kupiti na štandovima, kao i u dućanu koji se nalazi u sklopu festivala.

Osim glazbenog dijela, ovaj festival je poseban i po drugim sadržajima kao što su umjetničke instalacije, predstave, kao i zanimljive lokacije zaslužne za poseban ugođaj – brežuljci osvjetljeni šarenim reflektorima, tuneli i brojni drugi sadržaji. S prijateljima se možete osvježiti na štandovima s pićem uz koje se nalaze stolovi i stolice. Cijela atmosfera podsjeća na more, pa ćete se osjećati kao da ste u nekom kafiću uz obalu. Također, u posebno izgrađenoj areni –  Colosseum održavaju se i afterpartyji koji traju do jutra.

Sziget je zapravo osmišljen kao jedan malen grad u kojem tjedan dana borave svi ljubitelji dobre glazbe, oni željni fenomenalne atmosfere i dobrog društva te nezaboravnog iskustva. Sve to ide u prilog činjenici da je, prema ocjeni kritičara i publike, proglašen i jednim od 10 najboljih svjetskih festivala. Stoga opravdano može stati uz bok festivalima kao što su Glastonbury, Roskilde i Lollapalooza.

 

Prema tome, ovoga puta neka vam odlazak u Budimpeštu ne bude motiviran samo razgledavanjem muzeja i znamenitosti te uživanjem u gastro delicijama, već i glazbenim festivalom koji nudi nezaboravno iskustvo.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori