Ovoga petka plešemo na najuzbudljivija imena beogradske i berlinske scene
Ovoga petka plešemo na najuzbudljivija imena beogradske i berlinske scene

Ovoga petka plešemo na najuzbudljivija
imena beogradske i berlinske scene

Kako bolje provesti prvi proljetni petak nego plešući na najuzbudljivija imena beogradske i berlinske scene? Nikako. Ovoge petak u klubu Željezničar, Planet Srijeda širi nam glazbene vidike i dovodi Felvera i Tijanu T kao sukreatore eventa uz support Roia Pereza, Salome, Bashkkae, Kӣra i Tadia.

Tijana_T_03
Tijana T

Najpopularnije podije njemačke prijestolnice redovito puni Roi Perez. S queer klupske scene u Tel Avivu vinuo se do rezidencije u Berghainu, ali i do znojnih klubova i festivalskih pozornica širom svijeta. Njegovo dinamično putovanje kroz stilove isprepliće techno i house s discom i breakovima, stvarajući hipnotizirajuće i snažno muzičko iskustvo.

Roi-Perez-by-©-Marco-Krüger_1
Roi Perez, Foto: Marco Krüger

Jednako razigrana je i Salome, Gruzijka s berlinskom adresom. Istom blještavom energijom za pultom, kao nekad u Tbilisiju, donosi jedinstvenu mješavinu electra, acida i techna, ponekad i s fragmentima hardcorea, hip hopa i trancea.

Svježi zrak sceni udahnula je i Bashkka čije ime potječe od turske riječi za različitost. Nepovratno oblikovana desetljećem života u New Yorku i crnim trans ženama koje su nadahnule njezinu istinsku inkarnaciju, ova rezidentica Berghaina i minhenskog Blitza razara plesne podije svojim senzualno oporim setovima.

Planet srijeda će se prvi put odigrati paralelno na dvije pozornice od kojih će jednu preuzeti Kӣr i Tadi, rezidenti beogradskog kluba Drugstore. Iza imena Kӣr krije se programski urednik Drugstorea te live umjetnik koji kombinira tradicionalne i eksperimentalne utjecaje u elektroakustičnoj muzici. Kӣr stvara zvuk u kojem postindustrijski zvukovi i melodični pokreti prelaze u plemenske ritmove.

Tadi je vizualna umjetnica, DJ-ica i producentica iz Prištine s beogradskom adresom. Pokretačica je feminističkih i queer večeri u Prištini, a uz svoja izdanja bilježi i live i DJ nastupe diljem regije. Tijana T i Felver zaokružit će svojim svirkama novu avanturu u Željezničaru nakon odličnog iskustva iz zimskog izdanja Planet srijede. Ulaznice su dostupne u sustavu Entrija.

Tadi-pic3
Tadi
Tijana_T_03
Tijana T

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori