Placebo uskoro pred zagrebačkom publikom, podršku im pruža domaći bend
Placebo uskoro pred zagrebačkom publikom, podršku im pruža domaći bend

Placebo uskoro pred zagrebačkom publikom,
podršku im pruža domaći bend

Miljenici zagrebačke publike, Placebo, vraćaju se u Zagreb i to na open-air koncert na Šalati. Još sitno brojimo do glazbenog spektakla na predivnoj lokaciji – koncert je na rasporedu 27. lipnja. Omiljena pozornica u centru grada bit će jedna od postaja koja će među prvima čuti kako zvuči novi Placebo, a bend će podsjetiti i na svoj prebogati katalog.

Dugoočekivani album

Engleski art-rock velikani stižu u sklopu velike turneje povodom izlaska novog, dugoočekivanog osmog albuma Never Let Me Go. Prema jedinstvenim pohvalama glazbenih medija svrstan je među najbolje u njihovoj karijeri, a označava povratak jednog od najpoznatijih rock bendova na scenu. Odmah po objavi album je bio broj jedan u Njemačkoj, UK-u, Austriji, Nizozemskoj, Švicarskoj. Top pet je držao u Francuskoj, Italiji, Belgiji, Švedskoj. Našao se i na listama najprodavanijih abuma i u Australiji.

Jedan od najznačajnijih bendova generacije

Placebo je u više od dva i pol desetljeća karijere postao jedan od najznačajnijih rock bendova s preko 13 milijuna prodanih primjeraka albuma diljem svijeta. Od istoimenog debi albuma, koji je promijenio britansku glazbu uz pjesme Nancy Boy i Teenage Angst, bend je nastavio nizati singlove koje su im priskrbile horde fanova. Pametno osmišljene pjesme su im osigurale pozicije na nacionalnim ljestvicama, milijunske naklade i zacementirale mjesto u samom vrhu svjetske rock scene. Svakim nastupom uživo potvrđuju zašto uživaju legendarni status. U to se već u nekoliko navrata mogla uvjeriti i domaća publika, budući da su rado viđeni gosti na našim prostorima. Posljednji put mogli smo ih slušati u sklopu njihove slavljeničke turneje kojom su obilježili 25 godina postojanja benda.

 

 

Prije samog koncerta vrijeme je za domaće snage. Jedan od najznačajnijih regionalnih bendova nove generacije, riječka grupa Jonathan, nastupaju prije Placeba. Jonathan su se od samih početaka probili među koncertno najjače bendove regije. To su potvrdili i nastupima u većini najvažnijih klubova i festivala, svirkama uz divove kao što su Editors i Killers.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori