Pipsi na Šalati: Razgovarali smo s Dubravkom Ivanišem uoči koncerta
Pipsi na Šalati: Razgovarali smo s Dubravkom Ivanišem uoči koncerta

Pipsi na Šalati: Razgovarali smo s
Dubravkom Ivanišem uoči koncerta

Pipsi na Šalati. Koncert koji su Zagrepčani čekali čak osam godina koliko je prošlo od velikog susreta u Maloj dvorani Doma sportova. Nakupilo se emocija, energije, promijenilo se štošta, kako u svijetu oko nas tako i u našim glavama. Ono što je i publici i izvođačima olakšalo postojanje je povratak koncerata. Glazba je vraćena u život, a ove subote, 10.rujna, svi zajedno spremni smo za katarzu. Ima li bolje lokacije od Šalate? Topla kasnoljetna večer s pogledom na Zagreb uz presjek tridesetogodišnje karijere Pips Chips & Videoclips, događaj je koji ne smijete propustiti. Uoči koncerta razgovarali smo s frontmenom, Dubravkom Ivanišem. Britko, karizmatično, humoristično, kratko i jasno, Dubravko nam je otkrio zašto ne bismo trebali propustiti koncert Pipsa na Šalati.

Pipsi-na-šalati3

Prošlo je 8 godina od posljednjeg koncerta Pipsa u Zagrebu u Maloj dvorani Doma sportova. Taj koncert definitivno je svima nama ostao u pamćenju kao veliki emotivni trenutak. Kako je to doživio sam bend?

Dva dana poslije sazvao sam sastanak benda, ne volim gubiti, a istina je da nas je te večeri publika porazila sto naprema nula, sama je singalongala čitav gig, a mi smo sve nijemo promatrali. „Šta je frajeri“, urlao sam u našem podrumu, „umislili ste da ste Mišo Kovač, ne morate ništa, kud vi okom publika skokom? E sad idemo svirati u Donje Dračevce, za kaznu!“ I zaista, u tom mjestašcu smo uvjerljivo pobijedili njih desetak potpuno nezainteresiranih i opet je sve bilo u najboljem redu.

Pipsi-na-šalati1

Što se od tada promijenilo kod vas? Svijet je prošao pandemiju, rat pa u konačnici i krizu koja se najavljuje. Kako sve to utječe na vas kao umjetnike i na vas kao egzistencijaliste? 

Govorim samo u svoje ime. Obožavam biti u stresu, panici i strahu – u rasponu od vremenske prognoze za danas popodne do mogućnosti nuklearnog rata. Kompletna situacija maksimalno mi ide na ruku.

Pipsi-na-šalati5
Pipsi-na-šalati4

Lokacija je fantastična, možemo reći da će ovo biti pravi zagrebački koncert. Što ste pripremili publici i jeste li uzbuđeni?

Netko mora ostati skuliran, malo stati na loptu, ne jurcati, igrati na rezultat. Zato je naša uloga u igrokazu ona hladnokrvnih egzekutora, spremnih na sve, zatreba li i na munjevitu akciju u djeliću sekunde, ovisno o tome što nam je publika pripremila. Jer ta vražja publika uvijek nešto spremi, sigurno ste gledali „Woodstock ’99“.

Pipsi-na-šalati2

Kakva je danas energija u bendu? Planirate li više koncerata ili pak snimanja novog materijala?

Plan postoji samo zato da se izjalovi. Industrije antipsihotika, alkohola i kave direktno su vezane za svaki naš plan ponaosob jer upravo od njihove jalovosti profitiraju. Napisali smo neke songove gdje u tragovima, na par mjesta ima i gitara, tako da sam posve siguran da će i nas i vas prije navedene industrije i nadalje zdušno sponzorirati.

Pipsi-na-šalati6

Album Bog ove jeseni prvi puta izlazi na vinilu. Velikom dijelu publike to je i omiljeni album, kako vi na njega gledate? 

„Bog“ je katarzična ostavština jedne neponovljive konstelacije karaktera i talenata koji u ono vrijeme, iako su nas nagrađivali, nisu bili prepoznati onako kako smo zaslužili. Eto, to mogu kazati s više od 20 godina delaya. Dakako, nismo niti prvi niti zadnji kojima se to desilo, zapravo bilo bi pravo čudo da se odigralo drugačije.

I za kraj ako možete u jednoj rečenici napisati zašto bi bilo dobro da ne propustimo skorašnji koncert Pipsa na Šalati?

Ne mogu u jednoj, ali pokušajmo u dvije. Ako računate na unuke, nemojte da vas zateknu, valja već sada pripremiti teme dok ih nunate na koljenima, znate ono “e kad sam ja bio…” dok oni strasno kolutaju očima i zijevaju. Šalata će vam biti jedna od top tema za dosađivanje podmlatku, vjerujte mi na riječ.

Pipsi-na-šalati8

Ostalo je još vrlo malo ulaznica za subotnji koncert na Šalati, stoga požurite po svoju. Cijena je 120 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati odvojiti 140 kn. U ponudi su i VIP ulaznice po 190 kn čija cijena će do koncerta ostati
nepromijenjena. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta i web site Eventima.

Foto: Saša Huzjak

Pipsi-na-šalati7
Učitati još
Zatvori