Petar Grašo osvojio nagradu za pjesmu godine

Petar Grašo osvojio nagradu
za pjesmu godine

Petar Grašo (7)

Prošla godina za Petra Grašu po mnogočemu je bila nezaboravna jer je protekla u znaku obilježavanja 20 godina karijere i izlaska prvog albuma. Kada se mislilo kako je spektakl u Areni Zagreb, s više od 18 tisuća ljudi, bio vrhunac godine poznatog glazbenika, sredinom prosinca Grašo je odlučio zahvaliti svim obožavateljima na vjernosti novim singlom – očaravajućom baladom – ‘Ako te pitaju’.

Ako te pitaju – pjesma godine

Pjesma je u rekordnom roku ostvarila nevjerojatan uspjeh – na YouTubeu u samo mjesec dana dosegla je gotovo 6 milijuna pregleda, već je 4. tjedan na vrhu nacionalne top liste HR Top 40. Da se, nakon ‘Mojeg zlata’ koja je vladala radijskim eterom, radi o jednoj od najuspješnijih Grašinih pjesama potvrđuje i činjenica kako je u samo nekoliko dana postala neosporan hit i jedna od najtraženijih pjesama. Potvrda tome stigla je danas u obliku nagrade za PJESMU GODINE ‘Dana najbolje domaće glazbe’ Narodnog radija.

Iako je pjesma u eteru bila tek nekoliko tjedana, slušatelji su upravo pjesmu ‘Ako te pitaju’ odabrali za najbolju pjesmu u 2017.godini. Petar je s pjesmom, uz ostale kolege finaliste, i nastupio u studiju Narodnog, gdje su se ugodno i družili zajedno s publikom.

‘Najveća zahvala ide mojoj najvećoj nagradi, a to je – moja publika. Oni su glasali za ovu pjesmu i dali mi po tko zna koji put na znanje koliku vojsku ljudi koji me vole imam ispred sebe i to je moje najvece postignuće. Nadam se da ću i dalje zadržati njihovo povjerenje.’

Tekst za pjesmu ‘Ako te pitaju’ napisala je Vjekoslava Huljić, dok glazbu potpisuje Tonči Huljić. ‘Zahvalan sam autorima pjesme ,mojim prijateljima Tončiju i Vjekoslavi koji su po ko zna koji put pokazali da me poznaju u dušu, kao i Narodnom radiju što prepoznaje pjesme poput ove i daju im krila u svom eteru.’

Sudeći prema početku, i ova će godina biti Grašina, a bit će i vrlo radna. Već su sada na rasporedu i u pripremi brojni nastupi i veliki koncerti koje će održati u dvoranama Rijeci, Zadru, Osijeku a sve počinje upravo u Rijeci velikim koncertom za Valentinovo u Dvorani mladosti.

Petar Grašo (4)

Petar Grašo (9)

Petar Grašo (12)

Foto: Dino Ninković

Učitati još
Zatvori