Parni valjak predstavlja pjesmu Kad padne mrak. Poslušajte ju
Parni valjak predstavlja pjesmu Kad padne mrak. Poslušajte ju

Parni valjak predstavlja pjesmu Kad
padne mrak. Poslušajte ju

Parni Valjak, jedan od najdugovječnijih bendova ovih prostora i ovogodišnji dobitnici nagrade Porin za životno djelo, predstavlja novu autorsku pjesmu. Naslova Kad padne mrak, riječ je o njihovom četvrtom po redu singlu u posljednjih godinu dana, s kojim nastavljaju najavljivati i novi studijski album.

Nova pjesma nosi prepoznatljivi potpis Huseina Hasanefendića Husa, također dobitnika nagrade Porin za životno djelo, a on o singlu kroz šalu kaže: Pjesmu smo napravili već prije nekoliko mjeseci, a ona stoji u ladici jer smo čekali da bude gotov prateći videospot. Tako da se ni ne sjećam kako točno ide pjesma, ali mora da je dobra.

Parni valjak

Uz predstavljanje nove pjesme, otkrio je i kako je bend već duboko zagrizao u proces stvaranja albuma te da publika u narednom periodu može očekivati još novih singlova. U radu na novoj pjesmi Kad padne mrak detaljna pažnja posvećena je i spomenutom pratećem videospotu, animiranom vizualnom djelu iza kojeg stoji Dinko Šimac iz Beyond Pines Films, zaslužan za režiju, 3D dizajn, animacije i montažu. Uz njega, u kreiranju spota sudjelovao je i Roko Valenta, na Motion Capture asistenciji.

Kako je već spomenuto, za Parni Valjak ovo je četvrti po redu autorski singl u posljednjih godinu dana, otkako im se u novom poglavlju, u ožujku 2023. godine, pridružio pjevač Igor Drvenkar. Zajedno s njim otada su objavili pjesme Moja glava, moja pravila, Bogati će pobjeći na Mars i Sad kad znaš, koje su naišle na pozitivnu reakciju publike, a dosegnule su i vodeće pozicije HR Top 40 liste radijskog emitiranja.

Od početka novog poglavlja ističu kako bez svirke gube svoj smisao, pa stoga svoju energiju i srž djelovanja i dalje neumorno dijele upravo s mjesta gdje se najugodnije osjećaju – na pozornici pred svojom publikom. Stoga i u ovoj godini nastavljaju s koncertnim aktivnostima, u sklopu aktualne turneje Parni Valjak 2024 Tour, započete početkom ožujka u Labinu, a do kraja godine slijede i nastupi u Kutini, Sisku, Nišu, Ptuju, Ljubljani, Mariboru…

U sklopu navedene turneje nastupit će kao headlineri na otvorenju trodnevnog festivala Zagreb Music Fest na Jarunu, u četvrtak, 30. svibnja. Kako otkrivaju, ovom prilikom će ujedno premijerno uživo izvesti i novi singl Kad padne mrak. Uz njih, iste večeri će na festivalu nastupiti i Neki to vole vruće, Matija Cvek i Denis & Denis, a ulaznice su dostupne u prodaji putem sustava Entrio.

Foto: Matej Grgić

Učitati još
Zatvori