Event za koji se ne morate sređivati: Pogledajte najbolje live koncerte koje možete pratiti iz kauča

Event za koji se ne morate sređivati: Pogledajte najbolje live koncerte koje možete pratiti iz kauča

Zbog nastale situacije s koronavirusom brojna događanja su odgođena. Najviše će tu patiti kulturnjaci, koji svoje sadržaje ne mogu nadomjestiti online i jednostavno će sve morati staviti na čekanje dok se situacija ne popravi. Ništa bolje nije ni glazbenicima. Brojni su koncerti otkazani, turneje prebačene na jesen, a za ljetne festivale još se uvijek nadamo da će se održati prema najavljenim planovima. Dok čekamo naše omiljene izvođače vidjeti uživo, evo koji su najbolji online koncerti koje možemo gledati iz udobnosti svog doma. Izabrali smo ih nekoliko koje ćete obožavati.

Najbolji online koncerti

S obzirom na samoizolaciju sad je idealno vrijeme da večer provede gledajući svoj omiljeni online koncert. Ovisno o žanru koji preferirate izbora je mnogo. Mi smo odabrali šest naših favorita.

David Bowie/Glass Spider tour live 1987.

Apsolutno jedan od najvećih glazbenika svih vremena. U svojim vizualnim i glazbenim transformacijama vodio nas je kroz glazbene dekade svaki put nudeći nešto novo. Ovo je svakako jedan od koncerata uz koji ćete uživati.

Radiohead Lollapalooza Chicago, 2016.

Radiohead je jedan od onih bendova koji ima vojsku obožavatelja koja vjerno prati apsolutno sve njihove koncerte. Transcendentalno iskustvo, energija i vrhunski glazbeni performans ubacit će vas u film kao da ste doista na festivalu.

No Doubt Live in Hamburg, 2000.

U naponu snage dok su harali vrhovima svjetskih top lista odradili su jedan od najboljih koncerata, ovaj u Hamburgu. Priznajte si da imate guilty pleasure na Gwen Stefani, udobno se zavaljajte i vratite u 2000. godinu.

The National/ Live at Sydney Opera House

Jedan od onih bendova za koji će vam svaki urbani Londončanin reći kako ih obožava. Jednostavno kompleksni u svom minimalizmu The National su svakako bend kojeg trebate poslušati live. Dok vam se ne pruži prilika uživajte u ovom sjajnom online koncertu.


Portishead Roseland New York City

Ovaj intimni Njujorški koncert istovremeno nježan i snažan, donijet će u vaš dom intimnu divnog performansa. Gledat ćete ga ponovo i ponovo.

Lana del Rey/Planeta Terra

Ova vladarica svjetskih glazbenih ljestvica svojim specifičnim glazbenim izričajem i još upečatljivijim scenskim nastupom osvojit će vas ako već dosad nije. Udahnite Kaliforniju, spustite rolete i uživajte .


Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori