Glazbeni projekt inspiriran kultnim Berghain klubom dolazi u Zagreb

Glazbeni projekt inspiriran kultnim
Berghain klubom dolazi u Zagreb

20. rujna 2019., u Zagreb dolazi regionalni ansambl klasične glazbe No Borders Orchestra – i to u Laubu – kuću za ljude i umjetnost.

No Borders Orchestra dolazi u Zagreb

No Borders Orchestra je ansambl koga čine najbolji profesionalni muzičari iz regije, s misijom stvaranja izvrsne glazbe, rušenja granica i širenja svijesti o društvu.

Nastup u Laubi dio je aktualne turneje po zapadnom Balkanu i Europi – a koja je nazvana B Matinée 2019. U okviru ove turneje do sada su održani koncerti u Tivtu (kao dio KotorArt festivala), u Prizrenu, Sarajevu, a slijede nastupi na Maribor festivalu, u Laubi (Zagrebu) i Bitef festivalu u Beogradu. No Borders Ochestra turneju zatvara nastupom u jednom od najpoznatijih klubova na svijetu  – Berghain-u u Berlinu, a u okviru festivala Month of Contemporary Music. 

Cilj turneje i No Borders Orchestra projekta je spoj suvremene klasične glazbe i klupske kulture, kao i da ujedini suvremene kompozitorice i kompozitore regije. Također, turnejom B Matinee 2019 obilježava se trideset godina od pada Berlinskog zida, čime se sugerira i slavi rušenje zidova između klasične i klupske glazbe.

Na programu su nova djela pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz naše regije: Davor Branimir Vincze iz Zagreba, Darija Andovska iz Skoplja, Drinor Zymberi iz Prištine, Danijel Žontar iz Sarajeva i Draško Adžić iz Beograda. Njihove nove, suvremene kompozicije inspirirane su Berghainom, njegovim transgresivnim techno zvukom – i slobodom kao načinom života. 

Komunicirajući suvremenim techno zvukom, kompozitori kombiniraju žanrove, prelazeći granice između različitih muzičkih stilova. Rezultat je novi i svježi zvuk bez granica i koji slavi nove puteve i mogućnosti.

No Borders Orchestra čine najbolji profesionalni muzičari iz regije. Misija NBO počiva na dvije osnove – stvaranje izvrsne glazbe i sveobuhvatnoj svjesti o društvu. Kao potvrdu vrhunse umjetničke kvalitete, No Borders Orchestra je jedini ansambl s ovih prostora koji je sklopio ekskluzivni ugovor sa Universal Music. Prvi CD NBO pod nazivom “The Opening” je 2015. Izdan pod etiketom Deutsche Grammophon, najprestižnijeg svjetskog brenda u svijetu klasične glazbe.

20. rujna u Laubi (prilaz baruna Filipovica 23a, Zagreb), koncert počinje u 20.00 h. Cijena ulaznice je 50 kuna i mogu se kupiti u Laubi od 2. 09. 2019.

Foto: Profimedia, promo

Učitati još
Zatvori