Premijera na Journalu: Zavodljivo ljeto uz Niku Turković i njezin novi videospot
Premijera na Journalu: Zavodljivo ljeto uz Niku Turković i njezin novi videospot

Premijera na Journalu: Zavodljivo ljeto uz Niku Turković i njezin novi videospot

Mlada glazbenica Nika Turković uvijek nas iznova iznenadi svojom originalnošću i smislom za estetiku. Na našu glazbenu scenu donijela je dašak svježeg popa, a nedavno je predstavila novi uradak pod nazivom ‘Sutra’. Ova ljetna poslastica već tjednima podiže temperaturu na radijskim valovima i streaming servisima.

Najneopterećenija pjesma dosad odvest će vas u neku drugu, bolju i razigraniju dimenziju u kojoj pravila ne postoje. Obožavani ljetni singl ‘Sutra’ Nike Turković sada je dobio i neodoljiv videospot koji potpisuju SESTRICE. I ovu priču također obilježavaju elementi ‘girl powera’ i ‘ženskog zajedništva’. Više ekskluzivnih detalja saznajte u nastavku.

  • Zarazna melodija i tekst upotpunjen vrhunskom produkcijom ono su što ujedinjuje tvoju novu pjesmu. Možeš li nam ukratko ispričati proces nastanka iste?

Puno hvala na krasnim komplimentima, no moram reći da sam stvarno ovu pjesmu napisala s najmanje razmišljanja ikada. Nekako su mi melodija i prva rečenica refrena sami došli prije nekoliko mjeseci, pa sam tako odlučila samo pustiti da plovi i inspirira ostatak pjesme. Htjela sam nešto lagano, neopterećeno, morsko i ljubavno – stavila sam se u taj scenarij i nekako se prepustila.

Na pjesmi je i ovaj puta glavnu riječ imao Ivan Pešut, koji potpisuje aranžman i sve instrumentalne dionice, ali smo ovaj put imali pojačanje – Vlahu Arbulića s kojim sam slagala samu stvar u nastanku i Mihovila Šoštarića koji je napravio najbolji miks. Ova suradnja mi je posebno draga i vjerujem da neće biti posljednja.

  • Ovoga si puta za lokaciju spota odabrala teniski teren. Otkud ideja da singl ‘Sutra’ dobije ‘dom’ upravo ondje?

Imam već dugo u glavi tu estetsku viziju teniskog outfita i teniskih terena koji su mi jako fotogenični, pa smo Luka Sepčić i ja odlučili vidjeti što i kako možemo uklopiti upravo u takvu lokaciju. Uvijek volimo isprobati nešto novo, iskoristiti neku novu lokaciju pa smo tako odlučili da će nam ovo zapravo biti super izazov. Ja sam jako zadovoljna ishodom. Izgleda retro, a opet moderno, stoga mislim da smo u naumu uspjeli!

  • „Znaš da nestat ćemo sutra…“ – stih je iz tvoje najnovije pjesme. Koju si glavnu poruku željela poslati ovom ljetnom poslasticom?

Vodila sam se onim ljetnim ljubavima koje evo ja iskreno nisam nikada imala, ali o kojima uvijek slušamo, čitamo ili gledamo u romantičnim komedijama. Kao i s prošlogodišnjom ljetnom stvari ‘Pusti’, mislim da mi je to savršen platonski scenarij za zamisliti i o tome napisati nešto veselije prirode, s obzirom na to da inače većinski pišem samo tužaljke (to mi je nažalost prirodno haha). Vjerujem da će se puno ljudi upravo u tome pronaći i da će sigurno moći poistovjetiti priču s nekom svojom ljetnom, ljubavnom. Prepuštam to ipak slušateljima.

  • Osmom su po redu spotu pridonijeli tvoji prijatelji i suradnici. Uspijete li se uvijek oko svega jednoglasno dogovoriti te kakva je atmosfera općenito vladala na snimanju?

Ovo je naš osmi spot, tako je, s istom ekipom od početka – uz neke nove koji uvijek doprinose. Moram reći da mi je ta ekipa stvarno obitelj, uvijek imamo neki zajednički, viši cilj kad radimo svaki projekt pa ga i skupa dišemo i krvarimo za njega. Ništa ne gledamo samo kao posao, nego stvarno svi doprinose maksimalno i to se osjeti. Upravo se zato oko svega stvarno dogovaramo zajednički.

Naravno da kao i u pravoj obitelji nesuglasica zna biti, no one se rješavaju s ciljem da svi kolektivno napravimo nešto na što ćemo zbilja biti ponosni. Atmosfera je uvijek zabavna i to zahvaljujući ljudima koji su međusobno prijatelji nakon toliko godina, pa i oni trenutci napetosti i žurbe prođu gotovo nezamijećeno. Sve u svemu, snimanje spotova mi je jedan od najdražih dijelova ovog posla.

  • Kako bi opisala svoj trenutni glazbeni pravac i što je idući veliki korak na tvojoj to-do listi?

Moj trenutni glazbeni pravac je rad, rad, rad i rad. Nikad nisam bila više inspirirana i nikad nisam više htjela raditi nove stvari, više stvari, svirati, stvarati i dati ljudima ono što vole. Izuzetno sam motivirana za sve nove pothvate, svirke do kraja godine kojima se jako veselim, kao i najvećem koraku do sada – prvom albumu koji planiram izbaciti u siječnju 2023. godine. Na njemu će se naći i neke meni najdraže stvari koje upravo radim, tako da jedva čekam i to podijeliti.

  • Kakvi su planovi za ljeto?

Planovi za ljeto su većinski radni; sviramo, stvaramo i pripremamo album, ali uspjet ću se ipak ‘zaletjeti’ na koji tjedan na more, čemu se posebno radujem.

Učitati još
Zatvori