Najneobičniju glazbenu godinu okrunit će Top.hr Music awards 2021.

Najneobičniju glazbenu godinu okrunit
će Top.hr Music awards 2021.

Mnogi će se složiti da glazba spaja. Ona inspirira, tješi, nasmijava, ponekad radi nje i zaplačemo, ali njezina je moć upravo u tome što vraća u trenutke i podsjeća na sve male pobjede i poraze, budi nadu i u ovim trenucima kada je sve nekako stalo, ona je tu. Nije izgubljena, zabranjena ni oduzeta. Teška godina je iza nas, ne postoji zanimanje koje nije osjetilo promjenu i neizvjesnost. Koncerti se nisu održavali, neki su gubili, a neki dobivali inspiraciju. Unatoč svim čudnim, teškim i nepredvidivim situacijama – glazba i dalje živi i glazba se i dalje stvara.

Prošlogodišnji TOP.HR Music awards spojio je nespojivo te samim time izazvao veliki interes javnosti i struke, a  manje od toga se ne očekuje ni ove godine. Kombinacija starog i novog te različiti glazbeni žanrovi, obilježit će dodjelu koja će radi epidemiološke situacije, biti održana po svim epidemiološkim propisima i to s dvije lokacije- najsuvremenijeg televizijskog studija RTL-a i najmodernijeg diskografskog studija Croatia recordsa, ali ove godine bez publike. 

Top.HR Music Awards 2021.

Top.HR Music Awards glazbena je nagrada u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL Hrvatska, a predstavlja jedinstveno glazbeno priznanje na domaćoj sceni, a upravo je prošlogodišnja prva dodjela oduševila publiku, gledatelje, ali i same glazbenike koji su rekli da im je ovo najdraža glazbena nagrada. Priznanja za glazbeni uspjeh dodjeljivat će se u devet kategorija, i to prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima. Ovogodišnjom dodjelom obilježavamo i 25 godina djelovanja Hrvatske diskografske udruge. Prije 25 godina HDU je osnovan s ciljem i  zadaćom zastupanja i promicanja interesa hrvatske diskografske industrije, odnosno glazbene djelatnosti uopće. 

Kategorije za ovogodišnji TOP.HR MUSIC AWARDS nagradu su: najstreamaniji izvođač, najprodavaniji domaći album, najprodavaniji strani album, pjesma godine, grupa, muški izvođač, ženski izvođač,  novi izvođač i najstreamanija pjesma. Tko je u ovoj vrlo značajnoj i najneobičnijoj godini osvojio nagrade, saznat ćete 07. veljače 2021. kada će dodjela biti emitirana na RTL-u  i upravo zato ne propustite večer glazbe i nasmijanih lica jer to je ono što nam svima u ovim trenucima najviše treba.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori