Mayales ima novi singl kojim najavljuje koncert u Tvornici

Mayales ima novi singl kojim
najavljuje koncert u Tvornici

003 - DSC_6541

Pjesma Simbol za sunce šesti je singl ‘skinut’ sa istoimenog albuma grupe Mayales. Njegova objava ujedno je i službeni početak proslave 25 godina postojanja Mayalesa. Video za pjesmu napravljen je tijekom trodnevnog snimanja u kultnom kompleksu Katrana u dvorani TNT LexPetreković&co, za koji je album Simbol za sunce, kao i Mayalesova treća inkarnacija, povezan gotovo pupčanom vrpcom.

Simbol za sunce – novi singl

U režiji Radislava Jovanova Gonze, snimljene su četiri pjesme u živoj izvedbi cijelog benda, zajedno s gostima – prije svega Valerijom Nikolovskom. Katran session je konačno ostvarenje Mayalesove dugogodišnje ambicije da se predstavi u svoj svojoj punini, u live izvedbi po kojoj je bend također prepoznatljiv od svojih početaka.

Poseban je osjećaj kad se zavučete u ugodan prostor sa svim tim divnim muzičarima, njihovim pojačalima, kablovima i mikrofonima i “zaplivate” u iskrenu atmosferu i no fake svirku . Kad voliš svirku i pjesme Mayalesa sve nekako ide samo od sebe. I kadrovi, svijetlo… Jedino što sam tokom svirke potajno htio zasvirat s njima. Čist gust, bravo ekipa – kaže Gonzo o suradnji s Mayalesima.

Ovim singlom u live verziji Mayalesi šalju savršenu pozivnicu svima koji ih žele doći čuti uživo u veliki pogon Tvornice kulture 20.travnja. Tamo će devet pravovjernih junaka domaće glazbene scene predvođenih autorima Petrom Beluhanom (vokal), Vladom Mirčetom (gitara) te Lukom Gečekom (gitara), predstaviti svoj sanjivi pop rock umočen u psihodeliju nekih prošlih i budućih vremena, nebeske melodije i prepoznatljive gitarističke rifove. Koncertnu postavu upotpunjuju i producenti albuma Jure Ferina i Pavle Miholjević (Svadbas), odnosno bubnjar Edi Grubišić Cipal (Detour, ex TBF, Bilk) te mladi basista Roni Nikolić (NLV). Da bi čitavi cirkus doista opravdao sjajne recenzije svojih posljednjih koncertnih ukazanja, ekipi Mayalesa pridružuju se pjevačica Nikolina Kovačević (Dementronomes) te Ivan Božanić (Pips Chips & Videoclips, ABOP, Krijes) kao fx ton majstor.

Ulaznice za koncert u Tvornici možete pronaći na entrio.hr i eventim.hr.

005 - DSC_6545

008 - DSC_6564

040 - DSC_6823

065 - DSC_6850

067 - DSC_6857

086 - DSC_6960

096 - DSC_7053

Foto: Goran Berović

Učitati još
Zatvori