Matija Dedić uvodi nas u ljeto romantičnim koncertom u sklopu Ljeta u MSU

Matija Dedić uvodi nas u ljeto romantičnim
koncertom u sklopu Ljeta u MSU

Počelo je ljeto u MSU, jedno od središnjih kulturnih i zabavnih događanja tijekom ljetnih mjeseci u Zagrebu. Ovaj program Muzeja suvremene umjetnosti je okosnica urbane kulture Zagreba i omiljeni sadržaj kako za lokalne posjetitelje, tako i za goste i turiste koji se zateknu u gradu. U sklopu ovogodišnje manifestacije očekuje nas bogat program, a svakako jedan od koncerata koje ćemo posjetiti je i onaj Matije Dedića.

Foto: Mare Milin

Romantika pod zvjezdanim nebom

More li romantičnije od predivne svirke i divnih nota nekih od najvećih hrvatskih glazbenika kao što su Arsen Dedić i Gibonni? Njihove legendarne skladbe izvodit će Matija Dedić ovoga petka 19. lipnja u sklopu programa Ljeto u MSU. Njegov album posvećen preminulom ocu, Matija svira Arsena, iz 2015. proglašen je najboljim albumom te ujedno i najprodavanijim u Hrvatskoj i nagrađen sa šest nagrada Porin. Upravo će po konceptu tog albuma Matija izvesti koncert.

Foto: Robert Gojević

Glazba utkana u djetinjstvo

Od pete godine svira klasičnu glazbu. Nakon završene srednje glazbene škole, 991. odlazi u Graz gdje upisuje Jazz akademiju. Privatne sate imao je kod Johna Taylora iz Kölna, Hala Galpera, Billa Dobbinsa i Barryja Harrisa. Diplomirao je 1997. godine u klasi profesora Haralda Neuwirtha. Svira s vlastitim sastavom Boilers Band i Tamarom Obrovac i njezinim kvartetom, a krajem 90-ih osniva Marija Dedić Trio, u kojem izvodi i autorska djela. Album Octopussy (1998) proglašen je jednim od najboljih debitantskih albuma zadnjih 10 godina. Matija je nakon toga osvojio preko 25 nagrada Porin u različitim kategorijama, nagrade Crni Mačak, Mega Music Award, desetak nagrada za najboljeg instrumentalistu godine.

Foto: klikamstudio

Matija Dedić trio

S njim u sastavu još sviraju iskusni jazz glazbenici iz kvarteta Tamare Obrovac, Žiga Golob (kontrabas) i Krunoslav Levačić (bubnjevi). Tijekom godina svirao je u dvoranama poput Lincoln Center u New Yorku, Olympia u Parizu. Nastupa po cijelom svijetu i spada u vrlo rijetke domaće glazbenike posljednjih godina koji surađuju s izrazito etabliranim glazbenicima iz sjeverne Amerike. Privatno se usavršava kod Barryja Harrisa, jednog od najvećih jazz glazbenika. Rezervirajte petak, 19. lipnja i požurite po ulaznice koje možete nabaviti ovdje.

Učitati još
Zatvori