Matija Dedić slavi 25 godina umjetničkog stvaranja koncertom s posebnim gostima

Matija Dedić slavi 25 godina umjetničkog stvaranja koncertom s posebnim gostima

Matija dedić slavi 25 godina umjetničkog stvaranja

Rijetko kad imamo priliku osjetiti da je na jednom mjestu sve i da s jednog mjesta kreće, rasplamsava se – SVE! Jedno takvo mjesto bit će Studentski centar, Kino SC, Savska 25, u subotu 13.4.2019., u 20 sati, jer:

Sviraju Matija Dedić, klavir (CRO), Romulo Duarte, kontrabas (BRA) i Manu Katché, bubanj (FRA),

Matija će ovim koncertom, u sklopu Musicology Barcaffe Sessions Hrvatska, proslaviti 25 godina umjetničkog stvaranja, a koncert je najava dugoočekivanog ZG Jazz Festivala, pod pokroviteljstvom grada Zagreba. Tek toliko da večer bude savršena, Matija Dedić i Manu Katché predstavit će svoj album, sniman u 7. mjesecu prošle godine, u Parizu.

Uz poziv da dođete na slavljenički koncert u subotu, 13.4.2019., u 20 sati, u Kino SC, Matija Dedić, rekao je; uz veliki osmjeh: “Album izlazi za Alliance records iz NY i to je moje 5 izdanje za strano tržište. Radi se o pretežno novim autorskim kompozicijama koje su po prvi puta stilski drukčije od prethodnih uradaka i nisu toliko contemporary jazz. Vjerujem da je dobar dio moje publike duže vrijeme i očekivao takav album od mene. Moglo bi se reći, ovo sam novi ja. Radi se o manje zahtjevnoj glazbi koja bi, nadam se, trebala bila prihvatljivija i široj publici – više groove plus neka vokalna gostovanja… ideja vodilja nije mi bila da projekt bude komercijalan, s obzirom da to nije moja suština i nemam nikakvu potrebu za time…i zato sam se odlučio stupiti u kontakt sa Manuom preko mojih prijatelja i njegovih dugogodišnjih suradnika iz organizacije Musicology Barcaffe Sessions. Inače, Manua poznajem iz davnih dana dok smo zajedno surađivali na albumu Zlatana Stipišića Gibonija. Manu u javnosti nije prepoznat samo preko impresivnog sudjelovanja na kultnim albumima komercijalnih izvodjača poput Stinga, Peter Gabriela, Simlpe Mainds, Tracy Chapman; nego dugi niz godina surađuje s velikim ikonama jazz glazbe poput Jana Garbareka, Tomasza Stanka, Michele Petruciania i radi svoje albume i glazbu za etiketu ECM koja mi je vrlo bliska i pod čijim sam utjecajem od mladih dana. Upravo ti njegovi radovi, nakon detaljnijeg proučavanja, oblikovali su jasan izbor bubnjara za moj novi projekt. Manu je izvukao iz mene potpuno novi pristup sviranju i upravo je to označilo

ostvaranje moje želje i težnje. Presretan sam što je, osim na radu na mom albumu, pristao i na live koncerte u Zagrebu i Beogradu te se nadam da će s vremenom koncerata biti i više; ako mu njegove obaveze to budu dozvoljavale, s obzirom da se radi o bubnjaru koji je jedno od vodećih svjetskih bubnjarskih imena i svojevrsna legenda.”

Uz preporuku samog Manu Katché: “Jako sam zadovoljan snimljenim materijalom i sretan što sam dio tima koji je stvorio ovu duboku i profinjenu glazbu…” (cit. prev. L.L.); veselimo se Vašem dolasku na koncert Matije Dedića, Romulo Duarte i Manu Katché, 13.4.2019., u 20 sati, u Studentski centar, Kino SC, Savska 25, Zagreb.

Ulaznice možete nabaviti u sustavu ulaznice.hr

Učitati još
Zatvori