Matija Cvek i njegov bend The Funkensteins predstavljaju nam mini EP. Poslušajte Live session
Matija Cvek i njegov bend The Funkensteins predstavljaju nam mini EP. Poslušajte Live session

Matija Cvek i njegov bend The Funkensteins predstavljaju nam mini EP. Poslušajte Live session

Lagani predah od ljetnih vrućina ovog srpnja ponudit će Matija Cvek i njegov bend The Funkensteins s mini EP-jom Live session koji je od danas dostupan na svim digitalnim servisima.

Ovaj live EP ukupno sadrži četiri pjesme od kojih su Golo tijelo, Znat će kralj i Hvala s aktualnog i Porinom nagrađenog albuma Vile se ovdje igraju. Četvrta pjesma, Potraži me u jeseni datira s početka Matijine karijere, a njemu je izuzetno posebna jer ju je pisao sa svojom bakom Majom Cvek.

Live session

Sve pjesme prožete su divnim aranžmanima, a na Cvekovom novom glazbenom putovanju u kojem slušatelju nudi posebnu finoću, pridružio mu se i sastav The Messengers u pjesmi Hvala.

Ovaj gospel sastav koji njeguje acappella način pjevanja bilježi brojne nastupe izvan Hrvatske, a ostvarili i dva zlatna prva mjesta na natjecanjima vokalnih sastava. Za zadnji album koji je izdan 2020. godine bili su nominirani za nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma popularne duhovne glazbe. Uz Matiju, na klavijaturi je Tomislav Mihaljević i beatboxer Filip Rušin.

Gdje slušati Matiju i njegov bend?

Jako volim muziciranje uživo i mislim da svaki glazbenik najviše uživa upravo u tome. Pokušali smo malo približiti live sessionom našoj publici to uživanje, nadam se da smo uspjeli. Plan nam je napraviti još jedan do kraja godine, možda snimimo i pjesme koje sam pisao za druge. Hvala sastavu ‘The Messengers’ koji su svojim vokalima predivno upotpunili pjesmu ‘Hvala’ i dali joj novu dimenziju, rekao je Matija.

Matiju Cveka i njegov bend The Funkensteins tijekom kolovoza možete uživo gledati u ovim gradovima:

1.8. Dubrovnik, Park Orsula
2.8. Grad Nini
3.8. Gospa od Loreta, Primošten
7.8. Podgorica
8.8. Etno selo, Međugorje
14.8. Vela Luka
15.8. Trpanj, Pelješac
16.8. Stari Grad, Hvar
22.8. SFF, Sarajevo
23.8. Labin
31.8. Kostrena

Foto: Mislav Žabarović

Učitati još
Zatvori