Matija Cvek, Mare Milin i Matija Dedić predstavili art video priču koja ulijeva nadu i zacjeljuje

Matija Cvek, Mare Milin i Matija Dedić predstavili art video priču koja ulijeva nadu i zacjeljuje

U zagrebačkom caffe baru “Egoist” sinoć je održana promocija pjesme i spota “Nasloni se” mladog glazbenika Matije Cveka u suradnji s eminentnim pijanistom Matijom Dedićem. Promociju je obilježila iznimna podrška kolega iz glazbene industrije među kojima se ističu Dino Jelusić, Gina Victoria Damjanović (Detour), Mia Dimšić i Nika Turković te mnogobrojna poznata lica iz društvenog života.

Nakon što nas je svih osvojio singlovima “Visine”, “Praviš me ludim”, “Drama” i “Probudi se” u suradnji sa splitskim TBF-ovcima,  ovaj mladi glazbenik u 2020. godini vraća se s baladom koju odlikuju iznimno nježni stihovi i moderan pop zvuk te tematika koja dodiruje neka vrlo aktualna društvena pitanja. 

Tekst za pjesmu potpisuje sam Matija Cvek, a za glazbu je uz njega zaslužan stalan suradnik i glazbeni producent Alan Dović koji potpisuje i aranžman.

„Ovo je jedna od onih pjesama koje su strpljivo čekale svoje vrijeme, zakopane u ladici ideja. Neopisivo mi je draga zbog poruke koju prenosi i osobno me podsjeća na trenutke koji su bili motivacija u pisanju“, riječi su Matije Cveka.

Spot za pjesmu “Nasloni se” potpisuje poznata fotografkinja i redateljica Mare Milin, a sniman je na atraktivnoj lokaciji hotela Falkensteiner Iadera u Petrčanima.

„Pjesma ‘Nasloni se‘ odnosi se na ljude čija se patnja vidi golim okom, ali i ne vidi. Modrice dolaze, prolaze, hematomi se raspadaju, ali oni mentalni ostaju dugo i predugo. Pokušala sam učiniti da u ovoj pjesmi govorim jezikom razumljivih simbola i jednostavnosti. Govorimo tijelom, licem, kosom, kožom. I chiaro-scuro estetikom svijetlog naspram mračnog. Scene su kao yin-yang, univerzalne, možete ih shvatiti na ovaj ili onaj način. Svjetlo u tami ili mrak u svjetlu. Kako god vam paše. Nismo svi isti i ne liječimo se na isti način. Nadam se da smo svi skupa poslali neku poruku nade i empatije za sve koji pate ili zacjeljuju.“

Matija Cvek
Mare Milin
Nika Turković
Antonio Franić
Iva Radić
Alex Milinković
Gina Victoria Damjanović (Detour)
Dino Jelusić
Olja Vori
Pamela Smoljanić
Dora Predojević
Marko Vuletić
Mia Dimšić
Nela
Matea Frajsberger

Foto: PR

Učitati još
Zatvori