Mateo Pilat ekskluzivno za Journal predstavlja spot za pjesmu Mantra
Mateo Pilat ekskluzivno za Journal predstavlja spot za pjesmu Mantra

Mateo Pilat ekskluzivno za Journal
predstavlja spot za pjesmu Mantra

Nakon sjajnog nastupa i odličnog plasmana na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu s pjesmom Sve, talentirani Mateo Pilat na ovogodišnje izdanje ovog prestižnog festivala stiže s pjesmom Mantra koja plijeni pozornost već na prvo slušanje, a sada je stigao i spot.

“Moji roditelji su od svojih ranih dana pratili četiri festivala – SanRemo i festivale u Zagrebu, Splitu i Opatiji, tako da je to u našoj kući tradicija koju sam naslijedio. Zagrebački festival mi je, kako sam i prošle godine rekao, omiljeni pa sam zbilja sretan što ponovno sudjelujem. Iskustvo od lani mi je prekrasno – orkestar, pozornica, organizacija, kolege, cijelo ozračje – bas sam uživao i tim vise se radujem nastupu u ovoj godini. Nestrpljiv sam i uzbuđen kao klinac“, o ljubavi prema festivalima i nadolazećem nastupu ispričao je Mateo.

Na pjesmi Mantra radio je Mateov već dobro uhodani tim Ines Prajo, Arijana Kunštek i Ivo Popeskić:

“Mislim da smo moj autorski tim i ja uspjeli stvoriti izvrsnu pjesmu, drugačiju, svježu, originalnu, pjesmu koja zasigurno zaslužuje pozornost i u koju duboko vjerujem. Izazov mi je pjevati ju uživo, tako da zbilja jedva čekam i neizmjerno se radujem ponovno biti na pozornici Zagrebačkog festivala. Godinama je to festival nakon kojeg se pamte i traju izvrsne pjesme, nadam se da će Mantra biti jedna od njih”, rekao je.

Spot je režirao Mateov dugogodišnji suradnik Paolo Gentilini:

“Većinu spotova za moje pjesme režirao je Paolo Gentilini i mislim da je i ovaj put napravio izvrstan video. Od početka nam je svima bilo jasno da ova pjesma zahtijeva drugačiju priču, baziranu na simbolima i emociji. Zaželjeli smo nešto gotovo hipnotično i lijepo, a Paolo je vješto spojio scene plesa, pustinje, boje i uspio dočarati tu neku magiju koju  pjesma ima sama po sebi. Siguran sam da će se svidjeti svima onima koji glazbu ne svode na puki konzumerizam  i zabavu, nego u njoj pronalaze puno dublje značenje. Osobno sam oduševljen ovim spotom i nadam se da će u svima koja ga budu gledali pobuditi ono najbolje u njima.”

Spot možete pogledati ovdje:

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori