Marko Bošnjak domaću glazbu odvodi na svjetsku razinu – upoznajte ga
Marko Bošnjak domaću glazbu odvodi na svjetsku razinu – upoznajte ga

Marko Bošnjak domaću glazbu odvodi na
svjetsku razinu – upoznajte ga

Njegov debitantski nastup na prošlogodišnjoj Dori izazvao je veliku pažnju te je proglašen najvećim iznenađenjem domaćeg Izboru za pjesmu Eurovizije. Riječ je o Marku Bošnjaku, 19-godišnjaku koji je s pjesmom Moli za nas završio na visokom drugom mjestu. Njegove sjajne vokalne sposobnosti prepoznate su još dok je kao 11-godišnjak nastupao u glazbenom natjecanju Pinkove zvjezdice.

Bila je to tek naznaka kako ovog mladića čeka sjajna karijera, a potvrda je stigla i s njegovom novom pjesmom Spokojan, koja ovih dana ne napušta radijski eter. U njoj je ponovno udružio snage sa svojim dugogodišnjim suradnicima Vlahom Arbulićem i Mihovilom Šoštarićem, a rezultat je pjesma koja sadrži etno elemente u eksperimentalnom i modernom aranžmanu.

Izlazak nove pjesme bio je sjajan povod za naš kratak razgovor s mladim pjevačem, a u nastavku doznajte kako je počela njegova ljubav prema glazbi, kako se nosi s kritikama te što priželjkuje u budućnosti.

  •  Kako se u tebi razvila želja za bavljenjem upravo glazbom?

Nisam baš siguran kako se razvila želja za glazbom. Rekao bih da je oduvijek postojala i bila prisutna u mom životu, ali da je presudni trenutak bio prvi dječji festival na kojem sam se natjecao. Tada sam shvatio da volim pozornicu i da mi je jako zabavno pjevati pred publikom.

  •  Od malih nogu si na sceni te pod svjetlima pozornice. Kako se nosiš s kritikama?

S kritikama se nosim odlično, jer sam ih se itekako naslušao i načitao otkako se bavim glazbom. Smatram da su konstruktivne kritike nešto što generalno uvijek cijenim i poštujem, a za ove manje konstruktivne sam shvatio da me i nije baš briga. 

  • Vjerujemo kako je pred tobom svijetla glazbena budućnost, što ti priželjkuješ ostvariti u njoj? 

 Priželjkujem si da ostvarim sve svoje ciljeve koje imam još od malena kada je u pitanju glazba. Iako, mislim da mi je prioritet biti zdrav i sretan i sam postavljati svoju definiciju uspjeha.

  • Tvoju glazbu prate i vrlo zanimljivi videi. Koliko ti je važno izraziti se i kroz video umjetnost? Sudjeluješ li u kreativnom procesu?

 Te sam sreće da me se aktivno sluša kada je u pitanju snimanje i realizacija nekog video spota. Bitno mi je da se poštuje moja vizija i kreativni input, jer na kraju krajeva spot kojeg snimamo će biti trajno povezan sa mojim osobnim i umjetničkim izričajem, tako da mi je bitno da je sve lijepo upakirano…

  • U čemu uživaš osim u glazbi? Kako voliš provoditi slobodno vrijeme? 

 Mislim da je uz sve što u slobodno vrijeme radim glazba prisutna. Bilo da je riječ o izlascima, šetnjama, skejtanju ili meditaciji – za sve imam playlistu i uvijek se nešto sluša.

  •  Mi rado slušamo tvoje pjesme, a što se može naći na tvojoj playlisti?

 U zadnjih nekoliko tjedana prevladavaju SZA, Cleo Sol, Solange, Omar Apollo, Ms. Lauryn Hill, Grimes…

Foto: Instagram (@markobosnjaak)

Učitati još
Zatvori