Njezin glas nam je nedostajao na estradi: Razgovarali smo s MARCELOM
Njezin glas nam je nedostajao na estradi: Razgovarali smo s MARCELOM

Njezin glas nam je nedostajao na estradi:
Razgovarali smo s MARCELOM

Među glazbenim vijestima vezanima uz domaću glazbenu produkciju koje se nas posebno razveselile krajem prošle godine našla su se i ona o novom singlu MARCELE Oroši. Pjesmom Nismo Isti Svijet mlada je glazbenica najavila povratak na glazbenu scenu u velikom stilu. Istu je osim u verziji na hrvatskom jeziku svojoj publici predstavila i u engleskoj inačici. Prvotne reakcije bile su sjajne te je bilo izvjesno kako je njezin glas itekako nedostajao na domaćoj sceni.

Pred njom je novi izazov – prvi samostalni nastup na Dori, domaćem izboru za pjesmu Eurovizije. Bio je to sjajan povod za naš susret te razgovor u kojem smo se dotakli prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!

Marcela
  • Hrvatska javnost imala te priliku upoznati zahvaljujući jednom glazbenom natjecanju, a sada se na scenu vraćaš zahvaljujući drugom. Predstoji ti nastup na Dori. Što nam možeš otkriti o pjesmi Gasoline? A što o samom nastupu? Jesu li pripreme već krenule?

Pjesma je nastala negdje sredinom prošle godine. Napisala sam ju zajedno sa svojim timom iz Nizozemske – Daniëlom van den Brinkom, Bjorgenom van Essenom i odličnom kantautoricom te pjevačicom Amandom Collis. Sa svojim prvim singlom Nismo isti svijet prikazala sam svoju ranjivu stranu, a sada sam htjela prikazati svoju borbenu stranu. Pjesma upravo govori o tome da, kad god sam povrijeđena, u meni se budi neki borbeni duh, ne predajem se, nego se tada borim još jače. Baš kao ona izreka – što te ne ubije, to te ojača.

Pjesma Gasoline je spoj energičnog popa i prizvuka 80-ih – onako kako volim nazivati svoj zvuk – Pop u kožnoj jakni! I stvarno mislim da je ona savršena reprezentacija mene kao izvođača! Pripreme za Doru su u punom jeku. Jedino što mogu otkriti je da radim s vrhunskim timom, vizija je spremna i bit će vatreno! 😊

Marcela
Marcela
  • Možda nije pošteno reći da se vraćaš na scenu jer s nje nisi otišla, samo si one domaće pozornice zamijenila inozemnima. Kako je došlo do odluke da preseliš u Nizozemsku? Što je najljepše što te danas veže za nju?

Odluka za preseljenjem u Nizozemsku došla je kada smo moj tadašnji bend Luminize i ja dobili ponudu za potpisati za nizozemsku izdavačku kuću. Tada smo planirale ići probati samo na godinu dana. Deset godina kasnije, većina benda i dalje živi u Nizozemskoj! Najljepša stvar koja me trenutno veže uz Nizozemsku su divni ljudi koje sam upoznala kroz zadnjih 10 godina, koji su postali moja nizozemska obitelj.

Marcela
  • Trenutno na malim ekranima pratimo novu sezonu natjecanja The Voice. Svojevremeno si s tadašnjim bendom Luminize nastupala u nizozemskoj inačici showa. Kako danas gledaš na to iskustvo?

Gledam to kao stvarno jedno predivno iskustvo. Ono što je bilo zanimljivo u mom iskustvu s The Voice Nizozemska je da je Nizozemska bila prva zemlja koja je omogućila bendovima da se natječu u showu, i mi, bend Luminize, bili smo prvi bend koji je dobio tu priliku. Cijelo to iskustvo bilo je jako zanimljivo, kako za nas tako i za cijelu produkciju showa.

Marcela
Marcela
  • Kad smo kod benda Luminize, moramo ti priznati kako je pjesma Zašto još volim te neizostavni dio uredske playliste. Riječ je o jednoj od onih glazbenih suradnji koje osvoje na prvu. Vjerujemo kako si se nadala, no jesi li očekivala da će pjesma postati baš takav hit?

Uvijek se nadam pozitivnim reakcijama i većem uspjehu. Znala sam da smo stvorili stvarno predivnu pjesmu i da se Marinov i moj vokal jako lijepo stopio, ali najiskrenije, nisam očekivala tako veliki uspjeh te pjesme. I dalje mi je nevjerojatno! Predivno mi je čuti da je ta pjesma dio vaše uredske playliste i da je i dalje često vrćena u radijskim eterima.

Marcela
  • Svidjelo mi se kako si svoju glazbu u prethodnom intervjuu opisala kao pop u kožnoj jakni. Možeš li nam to pobliže objasniti?

Naravno! Veliki sam fan rock glazbe, pogotovo 80-ih/90-ih, te sam dugo bila dio rock benda. Isto tako danas sam veliki fan današnjeg popa i nekako sam se više vidjela u pop smjeru, ali s daškom edgyja! Tako je nastao pop u kožnoj jakni. Utjecaji rocka će se uvijek čuti u mojoj glazbi. 😊

Marcela
Marcela
  • Vratimo se nakratko na sam početak tvoje karijere i nastup na HTZ-u. Na audiciju si stigla kao 17-godišnjakinja. Imaš li neki savjet za mlade pjevače koji požele isto? Koja je najveća lekcija koju si naučila u glazbenim natjecanjima? Odnosno, što bi danas poručila toj Marceli?

S obzirom da je meni HTZ bilo jedno od najljepših iskustava u mom životu, svakom mladom pjevaču bi savjetovala da proba ako to želi, samo bi im savjetovala da paze da se ne izgube u blještavilu reflektora. Rekla bi im da uživaju u svakom predivnom trenutku, jer ih stvarno bude puno, ali da se i pripreme za neispunjena obećanja kad se reflektori ugase – to je ujedno i najveća lekcija! 😊

Toj Marceli bi poručila – vjeruj malo više u sebe!

Marcela
  • Željno smo iščekivali tvoju novu pjesmu na hrvatskom. Prije mjesec dana svjetlo dana ugledala je pjesma Nismo isti svijet. Nizaju se sjajne reakcije, a kakvi su tvoji dojmovi? Jesi li imala određenu tremu prije njezinog predstavljanja?

Imala sam veću tremu izbaciti hrvatsku verziju nego englesku. Mislim da je razlog tome to što sam stvarno dugo navikla pisati na engleskom jeziku, pa sam se bojala da sam izašla iz štosa. Ugodno sam bila iznenađena što je hrvatska verzija privukla više simpatija.

Marcela
Marcela
  • Osim nastupa na Dori, što nam još uskoro spremaš? Pred nama je i nova godina, imaš li neke želje koje bi voljela ostvariti?

Trenutno najveća želja u ovoj godini bila bi predstavljati svoju Hrvatsku na Eurosongu! 😊 Svakako i dalje pišem, stvaram, a uskoro se nadam i live nastupima.

Marcela
  • Dotakli smo se brojnih pitanja u kojima se bavimo tvojom glazbenom karijerom. Za kraj – možeš li nam otkriti kakva je Marcela izvan pozornice? U čemu uživaš kada nađeš slobodnog vremena?

Da se ne lažemo, slobodnog vremena nemam puno, ali to je mojim izborom i ne žalim se! Uživam u ubrzanom tempu, ali kada uhvatim malo slobodnog vremena, onda obavezno organiziram neko druženje s društvom, uz laganu večeru i pokoju čašu vina. 😊 Volim kuhati, ali još više volim jesti, tako da većinu slobodnog vremena posvetim hrani pa onda treniranju u teretani haha.

Za kraj, ostavljamo vas uz pjesmu Gasoline.

Zahvaljujemo Skin2Skin baru hotela Zonar na ustupljenoj lokaciji snimanja.

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori