Makarski punk romantičari imaju novi singl Podstanar
Makarski punk romantičari imaju novi singl Podstanar

Makarski punk romantičari imaju
novi singl Podstanar

Prije par godina krenuli su u glazbenu karijeru strastveno i energično. Osvojili su publiku pa zatim i kritiku, dobili i Rock Off nagradu te zatim, poput pravih buntovnika, nestali sa scene. Sada se vraćaju novim singlovima te najavljuju i skori album. Oni su makarsko-tučepski punk-romantičari, bend Rezerve, a njihov novi singl zove se “Podstanar”. “Gdje god idemo – nosimo sve što imamo: naramak opreme, opeglane košulje i čisto srce. Motivira nas povratna informacija publike – što je ujedno i ideja: da naša svirka animira što veći broj prisutnih, pozove na ples, urlik ili osmijeh. Sve primamo. Ono čime se vodimo, a možete to nazvati i filozofijom jest ljubav. Smatramo da ljubav svima nedostaje, a tamo gdje je i ima – treba je biti više! U ljubavi, kao i u muzici, nema mjesta filozofiji.”, kažu Rezerve o sebi.

Nova pjesma imena “Podstanar” povest će vas na emotivno putovanje u neka bolja, prošla vremena djetinjstva kada je vaš osjećaj života bio energičniji i potentniji, dani su bili ispunjeni avanturama odrastanja, a ulice su pružale iskustvo otkrivanja novih svjetova. Svojim umjetničkim talentom pretvaranja očitog i činjeničnog u simbolično i emotivno, Rezerve će vas opet osvojiti na prvu ako im dopustite da vas zavedu i povedu svojim putevima u neke bolje svjetove na koje ste možda u buci svakodnevice zaboravili ili si ih niste ni dopustili sanjati. Bolji svijet postoji, a njega najčešće nalazimo u pjesmi, glazbi, idealiziranoj slici svijeta koja nam toliko treba. On je i ideja o kojoj Rezerve pjevaju.

Svoj put su počeli punk rock EP-om „Evo Rezerve“ u vrijeme kada ovakvog glazbenog spoja punk rocka i popa u eteru nije bilo, odnosno nije ga se puštalo. U njemu su Rezerve uspjeli pomiriti zaklete punkere i mainstream. Nekoliko godina kasnije, izbacili su hvaljeni album „Ravno u Zamku“  hrabro koketirajući s pop-om koristeći pop elemente kao dodatan začin u svrhu himničnosti i radiofoničnosti. Bunt i stav zakletih individualaca sa svojom definicijom svijeta, Rezervama daje pravo da se i dalje “prodaju” pod punk bend, no „na njih“ ne morate nužno plesati pogo. Dapače, riječ je o veselom ritmu koji će pozitivom obojati svaki sivi dan. Razgovarali smo s bendom i saznali sve što o njima morate znati:

Foto: Gabriela Bašić

Video spot koji prati ovu numeru je zabavan, maštovit te prati nostalgičnu notu priče o odrastanju. Ulice njihovog djetinjstva u slici je oživio Milan Latković, autor većine njihovih spotova. „Milan od početka razumije našu priču, a iz nekog razloga savršeno doživi i naše pjesme. Tehnički, on je dio benda sviđalo se to njemu ili ne. Ono što mi ne uspijemo do kraja objasniti kroz glazbu, Miki skroji u videu. Nama nedostaje to ludovanje po ulicama, vožnje biciklom i ostali neredi koje nosi odrastanje pa nam je Milan taj svijet i stvorio. Imamo osjećaj da djeca danas manje maštaju, a više su vezana za mobitele i virtualnu stvarnost. Ovo je pjesma o bajkama, a mi smo imali sreću da smo skupili bajkovitu ekipu: ovo je najbolja glumačka postava u Hrvatskoj!“ – Kažu ponosno Rezerve o novom spotu.

Njihov feel-good melodični zvuk u kombinaciji s vječnom vatrom bunta i potrebe za slobodom i/ili osobnom pravdom, njihovo je najmoćnije oružje kojim će razoružati i najveće skeptike. Povratak u prošlost s Rezervama je ugodno iskustvo, sjećanja i emocije su to koje su već u nama, a oni će ga za vas prizvati svojim toplim zvukom. Ako pak niste živjeli 80-te, ovo je jedinstvena prilika da otkrijete magiju te dekade o kojoj svi pričaju. 

Foto: Boris Luetić
Učitati još
Zatvori