Ususret Eurosongu razgovarali smo s jednom od favoritkinja – Mae Muller
Ususret Eurosongu razgovarali smo s jednom od favoritkinja – Mae Muller

Ususret Eurosongu razgovarali smo s jednom od
favoritkinja – Mae Muller

Prema dosad viđenom, Eurosong bi mogao biti odskočna daska za karijeru mlade britanske pjevačice Mae Muller. Upravo je ona ovogodišnja predstavnica zemlje domaćina, a na pozornici u Liverpoolu će nastupati s pjesmom I Wrote A Song.

Nastupati kao predstavnik zemlje domaćina sa sobom nosi i pojačanu dozu pritiska, a o nadolazećem iskustvu Mae nam je kazala sljedeće: “Pritisak je normalna stvar, ali u ovom slučaju potiče me da radim još jače. Marljivo se pripremam već mjesecima te se nadam da će to biti jedna sjajna proslava. Želim da svi budu na nogama cijelo vrijeme!”

Zanimljivo, Ujedinjeno kraljevstvo je posljednji puta pobjedu na Eurosongu odnijelo 1996. godine, iste one kada je Mae rođena. “Toliko je dobrih predznaka. Uzet ću to kao znak da se nešto dobro sprema”, dodala je sa smiješkom.

I Wrote A Song

Publici će predstaviti pjesmu I Wrote A Song, koju je doista i napisala u suradnji s nagrađivanim autorima Lewisom Thompson i Karen Poole. Iako je pjesma plesnog ritma i pravi klupski hit, tekst je prema priznanju pjevačice, nastao u razdoblju krhkog emotivnog stanja autorice. “Ovaj singl sam napisala prije nekoliko mjeseci kada sam prolazila kroz teško razdoblje i htjela sam se na neki način osjetiti osnaženo na polju ljubavnih odnosa, tako da mi je drago što je baš ova pjesma izabrana za ovogodišnji Eurosong – ovo je zaista san”, otkrila je Mae.

Kroz cijeli naš razgovor Mae nije skrivala koliko je sretna što joj se pružila ova prilika te je itekako svjesna kako ju samo jedan nastup može vinuti u svjetske zvijezde. “To je legendarni dio glazbene povijesti. Majka me upoznala s Abbom kao djevojčicom, od kada pamtim velika sam obožavateljica i za mene je bilo fantastično saznanje kako su nastupali na Euroviziji. Pomislila sam “Mora da je Eurosong velika stvar”. Neizmjerno mi je drago što sada i sama imam priliku sudjelovat”, priznaje.

Pokazati se u najboljem izdanju

Prema kladionicama Mae Muller se redovito svrstava među 10 favorita za osvajanje 67. izdanja Eurosonga. Ljestvicu predvodi švedska predstavnica Loreen, pobjednica Eurosonga 2012. godine, pjevačica koju i sama Mae svrstava u svoje favorite.

“Uistinu sam uzbuđena, čini se kao je ovo sjajna godina. Svatko na pozornicu donosi svoju dozu individualnosti, svi su jedinstveni i doprinose na svoj način. Za mene osobno, oduvijek sam željela da ljudi prepoznaju moju osobnost, da steknu dojam kao da me već poznaju. Gotovo me dožive kao prijateljicu. I sama kao obožavateljica želim steći dojam kao da poznajem umjetnika te da mu se mogu obratiti”, napominje.

Ovo je tek početak…

Premda je nastup na Eurosongu njezin trenutni prioritet, kruna dosadašnje karijere uslijedit će kasnije ove godine. “U nastavku godine izlazi moj debitantski album, zbilja sam uzbuđena, ne mogu ga dočekati podijeliti s publikom. Nakon toga uslijedit će i turneja. Naravno, Eurosong je trenutno primat, no radujem se nastaviti svoje glazbeno putovanje. Tko god želi, može mi se pridružiti na njemu”, napominje Mae, ističući kao se nada da će je njezino glazbeno putovanje uskoro dovesti i u Hrvatsku.

Za kraj, zanimalo nas je što misli da je izdvaja od drugih. “Voljela bih misliti da se to krije u mojoj iskrenosti. Otvorena sam osoba i smatram kako je važno kao žena u glazbi isticati svoje stavove. Nastavit ću biti takva. Obožavam pričati priče te ljudima pružiti osjećaj da nisu sami, dok to činim”, poručuje Mae.

Foto: Harry Carr, Profimedia

 

Učitati još
Zatvori