Podružili smo se s KUKU$-ima uoči njihovog rasprodanog koncerta u Domu sportova
Podružili smo se s KUKU$-ima uoči njihovog rasprodanog koncerta u Domu sportova

Podružili smo se s KUKU$-ima uoči njihovog rasprodanog koncerta u Domu sportova

Trap ikone KUKU$ u subotu, 7. listopada, stižu na pozornicu zagrebačkog Doma sportova, prirediti svoj najveći samostalni koncert do sada – a ulaznica više nema u prodaji. Podružili smo se s njima malo prije koncerta i saznali kako se pripremaju za najveći koncert u karijeri do sad.

Journal-Kukus-10

KUKU$ u rasprodanoj maloj dvorani Doma sportova

Ljudi, najbolji ste, hvala vam na ovakvoj podršci. Mi smo spremni za naš najjači show do sada i jedva čekamo proslaviti s vama naših prvih deset godina djelovanja” poručuje trio kojeg čine Hiljson Mandela, Goca RIP i Iso Miki. Na koncertu će publiku provesti kroz sve faze aktivnosti, pa će koncertni repertoar biti ispunjen dobro poznatim hit singlovima, kao i pjesmama koje su obilježile njihove najranije faze djelovanje, a na setlisti će se naći i pjesme koje rijetko izvode uživo.

U ovoj slavljeničkoj godini, KUKU$ su do sada objavili dva albuma; početkom travnja su izdali prvi domaći NFT trap album “The Lost Files”, na kojem su predstavili deset do sada nikad objavljenih pjesama iz ranijih faza benda, a zatim je sredinom lipnja uslijedila i objava novog studijskog izdanja “X”, koji donosi potpuno nove autorske pjesme.

Journal-Kukus-17
  • Iza vas je deset godina u kojih ste postigli mnogo. Čestitamo vam na tome. Možete li našim čitateljima objasniti kako je nastao KUKU$?

KUKU$: Hvala vam na čestitkama, prije svega. Naši zajednički počeci idu do trešnjevačkih garaža i druženja s ekipom iz “Jeboton” kolektiva, još u periodu kad smo sva trojica bili u srednjoj školi. Svaki od nas imao je svoj bend – potpuno nevezan za trap žanr, i jednostavno smo svirali, družili se i onda je negdje oko 2013. godine nastao KUKU$. Shvatili smo da sva trojica naginjemo i tom “novom” žanru – trap žanru, počeli “freestyleati” u Mikijevom improviziranom kućnom studiju i sve više se družiti nakon proba, i to je bilo to. Nismo imali nikakva očekivanja ili planove, radili smo to jer nam bilo zabavno i onda smo s vremenom vidjeli da se stvar kotrlja, da počinjemo imati i interes publike i jednostavno nam se svidjela ideja da radimo muziku ozbiljno i posvetimo se tome. Deset godina kasnije, evo nas i dalje tu.

Journal-Kukus-9

Jedni ste od začetnika trap scene u Hrvatskoj, koja danas drži “monopol” nad mladim slušateljima. Kako se zbog toga osjećate?

KUKU$: Ponosni smo na to i svjesni smo da smo dali svoj doprinos sceni, zajedno s drugim ljudima koji su započinjali u istom periodu kao i mi. Nismo nužno stvorili scenu, ali smo je svakako pogurali i zapravo nam je drago da nakon deset godina djelovanja vidimo da interes za trap i ovu našu scenu raste i dalje – sve je više mlađe publike na koncertima, kao i mlađih izvođača, festivala i koncerata posvećenih ovom žanru – poput Drita i Lil Drita… Ono što mi danas činimo je da pružamo podršku kad god i kako god možemo, jer mi sami to u svojim počecima nismo imali.

Journal-Kukus-11
  • Uz KUKU$ radite i na drugim projektima. Koji su to? Opišite nam ih malo.

KUKU$: Sva trojica imamo i svoje samostalne projekte, kao i druge bendovske suradnje – Iso Miki ima svoj studio i aktivan je u produkciji glazbe, Hiljson ima svoju solo karijeru, kao i alternativni bend Prazna lepinja (u kojem svira saksofon), što je bio i njegov prvi bend, a Goca RIP također objavljuje solo projekte, ima i pop-punk bend Luzeri s Dipsijem… Svatko od nas ima različitu glazbenu podlogu – od rocka do klasike, pa nam je važno da možemo istaknuti svu svoju kreativu – nekad je to kao KUKU$, nekad u solo projektima, nekad u bendovima koje smo naveli. Živimo glazbu svakodnevno.

Journal-Kukus-12
  • Uz glazbu obično dolaze i neke druge stvari kao što su suradnje s raznim brendovima, pojavljivanje u medijima, prepoznavanje na ulici… Kako se u svemu tome snalazite? 

KUKU$: Svjesni smo važnosti tog dijela posla, da tako kažemo. To sve dolazi s činjenicom da kako rasteš, tako raste i interes za tobom kao artistom. Tom dijelu pristupamo profesionalno, pogotovo suradnjama s brendovima i pojavljivanjima u medijima, a prepoznavanje na ulici nam je uvijek super – tu je prilika da se upoznamo i podružimo malo s fanovima, koji nam prije svega pružaju podršku, i cijenimo to. Najmanje što možemo učiniti je zastati, pozdraviti se, upoznati, okinuti selfie.

  • Rasprodali ste malu dvoranu Doma sportova, kakav je to osjećaj? 

KUKU$: Ma odličan je osjećaj napuniti Dom sportova. Iskreno, nismo očekivali da će koncert biti rasprodan čak dva-tri tjedna pred održavanje, a to nas podsjeća i na naš prvi rasprodani koncert ikad – kad smo dva tjedna pred održavanje rasprodali klub Klub. u Zagrebu. Bilo je to 2014. godine, tad smo izvodili “Flexikon”. Razlika je jedino što smo tada rasprodali koncert kapaciteta oko 200-injak ljudi, a danas je to evo Dom sportova i 4 tisuće ljudi. Tako da, definitivno, super je osjećaj!

Journal-Kukus-14
  • Što ste pripremili za ovaj veliki koncert? 

KUKU$: Spremamo najveći i najkompletniji nastup KUKU$-a do sad, izvodit ćemo pjesme iz svih faza benda, imat ćemo goste i bit će to definitivno naš najjači show do sada.

 

Hvala dečki i vidimo se u DS. 

Učitati još
Zatvori