Kruder & Dorfmeister u Zagrebu pripremaju koncert za pamćenje
Kruder & Dorfmeister u Zagrebu pripremaju koncert za pamćenje

Kruder & Dorfmeister u Zagrebu
pripremaju koncert za pamćenje

Kruder & Dorfmeister donose u Zagreb posebnu poslasticu – odlučili su prvi put počastiti hrvatsku publiku svojim atraktivnim live showom. U prethodnim nastupima u Zagrebu i Šibeniku poznati je dvojac isporučio DJ setove, dok će 1. listopada na Zagrebačkom velesajmu uživo izvoditi svoje originalne pjesme i remixeve te još nekoliko glazbenih favorita po njihovom izboru, a sve će upotpuniti posebnim vizualnim showom kojeg potpisuje poznati bečki kolektiv formlos.

K&D©OlgaLatowa

Dvojac je pronašao zajednički jezik s vizualnim umjetnikom Jaschom Suessom koji je sposoban prevesti njihove glazbene ideje u vizualnu formu. Svaku pjesmu pratit će posebne projekcije, a dodatnu draž dat će i intrigantni oblik 9. paviljona Zagrebačkog velesajma u kojem će nastupiti.

K&D©OlgaLatowa

Jedinstven nastup

Ljubiteljima Krudera i Dorfmeistera bit će ovo posljednja prilika da prisustvuju njihovom nastupu ove godine. Zagreb će se tako pridružiti rijetkim gradovima u kojima su 2022. svirali uživo, a riječ je o Luksemburgu, Utrechtu, Berlinu, Zürichu, Linzu i Beču. Posebno je atraktivan bio ovoljetni nastup na otvorenom pred desetak tisuća ljudi u prostoru bečke Arene.

K&D©OlgaLatowa

Kruder & Dorfmeister svirat će pjesme sa svog posljednjeg albuma „1995“, ali i s kultnog albuma „K&D Sessions“, poznatog svakom ljubitelju glazbe s ambijentalnim prizvukom. Bečki je dvojac poznat i po svojim znamenitim remixevima, pa su se tako na dosadašnjim svirkama uživo mogle primjerice čuti i njihove obrade pjesama grupa Queen i Depeche Mode, kao i Davida Bowiea i Falca.

K&D©OlgaLatowa

Novi zvuk prošlosti

Album „1995“, kojeg predstavljaju ovom prilikom ima posebnu priču. Riječ je o snimkama nastalim upravo 1995. godine koje je dvojac napravio za izradu probne ploče. Gotovo zaboravivši na te snimke, neke primjerke tih ploča pronašli su kopajući prije dvije godine po svojoj arhivi. Nakon što su pronašli i master vrpce, odlučili su snimiti album i nazvati ga „1995“, po godini proizvodnje neobjavljenih pjesama.

K&D©OlgaLatowa

Audio-vizualni spektakl na Zagrebačkom velesajmu trajat će do ranih jutarnjih sati, a osim popularnog dvojca zasvirat će i zagrebački majstor eklektičnih zvukova Pepi Jogarde te šibenski DJ BSSIDE koji je nedavno oduševio kao podrška nastupu legendarnog DJ Hella u Zagrebu. Cijelom ugođaju doprinijet će i vrhunski provjereni audio sustav poznatog majstora zvuka Brace Radovića.

Jedan od vas će osvojiti dvije ulaznice za ovaj scenski spektakl za subotu 1. listopada. Možete ih osvojiti tako da pošaljete svoje podatke (ime i prezime, adresu i broj mobitela) na ifeellucky@journal.hr s predmetom maila ‘Kruder & Dorfmeister’ do petka, 30. rujna u 10 sati. Dobitnika ćemo objaviti u petak tijekom prijepodneva i kontaktirati ga e-mailom. Dobitnik ulaznice može preuzeti prije koncerta na blagajni Zagrebačkog velesajma. 

Update: Sretna dobitnica je Anamaria Cividini Makar.

Foto: OlgaLatowa

Učitati još
Zatvori