Prekrasan kratki film Taylor Swift sve je o čemu se pričalo ovog vikenda

Prekrasan kratki film Taylor Swift sve je o
čemu se pričalo ovog vikenda

Ako ste ovaj vikend proveli na internetu ili barem jednom scrollali društvenim mrežama, velika je vjerojatnost da ste uhvatili barem djelić lavine reakcija koju je pokrenuo kratki film Taylor Swift. Nakon što je prošlog tjedna izbacila dugoiščekivani album Red (Taylor’s Version)’, glazbenica je nastavila u revijalnom tonu premijerom kratkog filma za pjesmu All Too Well.

Čitava je priča koja okružuje ‘novostari’ album impresivna s obzirom na činjenicu da je pjevačica odlučila presnimiti sve svoje albume kako bi uzela kontrolu nad svojim radovima, nakon što je njezina diskografska kuća prodala sva prava producentu Scooteru Braunu. Tako je tituli jedne od najutjecajnijih glazbenica desetljeća dodala i onu filmske redateljice, a reakcije su mahom pozitivne.

All Too Well: The Short Film

Kratki film inspiriran pjesmom All Too Well donosi glumačke izvedbe Sadie Sink (Stranger Things) i Dylana O’Briena (Maze Runner) koji u filmu savršeno funkcioniraju u tandemu. Radnja filma prati priču same pjesme, koja kad je Red originalno izašao 2012. godine, nije odabrana za singl i nikad nije dobila vlastiti videospot. U pitanju je intimistički prikaz mladog ljubavnog para, kojeg dijeli i značajna razlika u godinama, i njihove intenzivne veze. Pod Taylorinim kreativnim vodstvom, film je rascjepkan u nekoliko ključnih dijelova koji prate fazu veze između Nje i Njega. Emotivan razvoj događaja mnoge je obožavatelje oduševio, ali način na koji je film snimljen, besprijekoran vizualni dojam, Sink i O’Brien, pa i rasplet radnje i pažnja prema detaljima daju mu dodatnu dimenziju zbog koje ga hvale i kritičari i drugi filmski kreativci.

Popularnosti filma doprinijela je, kao što je često s Taylor Swift slučaj, pozadinska priča. Godinama obožavatelji glazbenice nagađaju da je u pjesma All Too Well posvećena upravo Jakeu Gyllenhaalu s kojim je prije desetak godina bila u vezi. Tijekom godina su se razvile brojne teorije o njima, ali ona koja se najčešće provlačila je inspirirana upravo jednim detaljem – šalom koji je glazbenica navodno ostavila u kući Jakeove sestre Maggie Gyllenhaal, a s kojim je glumac kasnije viđen u javnosti. Režiserski je Swift detalj šala savršeno uklopila u kratki film na početku i samim koncem priče zbog čega je cijela stvar dodatno planula.

Ako još niste, svakako pogledajte film jer reakcije još uvijek pljušte, a uskoro izlazi novi spot povodom kojeg je glazbenica režiju prepustila bliskoj prijateljici i poznatoj glumici Blake Lively!

Foto: All Too Well: The Short Film, screenshot, Instagram

Učitati još
Zatvori