Koncerti koje sada ne smijete propustiti

Koncerti koje sada ne smijete propustiti

Repetitor

Lipanj je definitivno mjesec kada ćemo zakoračiti u glazbene festivale i koncerte omiljenih nam bendova. Donosimo one koje definitivno morate upisati u svoj kalendar!

LJETO NA MSU

Od 2. lipnja do 14. srpnja na krovu Muzeja suvremene umjetnosti Zagrepčani, ali i sve brojniji turisti, moći će uživati u nastupima izvođača koji već tradicionalno jamče odličnu zabavu.

Tako nas kao koncert otvorenja jubilarne pete sezone Ljeta u MSU 2.6. očekuje koncert velikih povratnika, art rock grupe Boa, a nakon njih 9.6. slijedi najuspješniji come back hrvatskog rocka u posljednjih deset godina, grupa Kojoti. Treća subota 16.6. rezervirana je za hvaljenu i nagrađivanu jazz senzaciju Chui, a nakon njih nikad jači, zreliji i raspoloženiji Hladno Pivo koji će nas počastiti svojim best of nastupom tokom kojeg će svirati svoje najbolje i najpopularnije pjesme u 30 godina karijere.

Chui

Chui

U subotu, 7.7. na najpoznatiji zagrebački krov stiže beogradski post punk trio Repetitor, a sezonu zatvaraju Mayalesi s kojima ćemo na užarenom krovu proslaviti njihovih 25 godina karijere te novi album za koji su dobili Porina za najbolji rock album godine.

Kojoti

Kojoti

ZDENKA KOVAČIčEK – KONCERT U VRTU

U srijedu 6. lipnja, besplatnu koncertnu sezonu u Vintage vrtu, u samom startu zavrtjet će Zdenka Kovačiček, jedna od najznačajnijih pjevačkih pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni i to nakon 60. godina karijere. Legendarna persona suvremene hrvatske glazbene povijesti, naša najbolja jazz/blues pjevačica i žena za sva vremena.

Njene pjesme postale su evergrini poput ‘Zbog jedne melodije davne’, M.Prohaske, ‘Klik Tema br.1.’, feat. Nirvana, ‘Boom fest’, ‘Frka’, ‘Žena za sva vremena’… Značajan je i njezin opus Janis Joplin i Elle Fitgerald s kojim je izvela dvije predstave u Komediji i polučila veliki uspjeh.

Što Zdenka sprema u pratnji Jurice Hotko na klaviru i Lovre Šicel na gitari provjerite u srijedu 6. lipnja.

ICE T & BODY COUNT

Gotovo 4 mjeseca uoči održavanja Ice T i njegov Body Count rasprodali su Tvornicu kulture, što predstavlja najbrže prodani koncert u povijesti tog kluba. Kako je želja benda bila da u Zagrebu održe klupsku svirku, a kako je interes bio prevelik za kapacitet Tvornice, u dogovoru s menadžmentom grupe odlučeno je da se nastup preseli u Boćarski dom 19. lipnja. Iako je prostorom dosta veći od Tvornice Boćarski, i dalje ima energiju nešto većeg kluba i savršeno će odgovarati jednom od važnijih gostovanja ove godine u Hrvatskoj.

Body Count su potvrdili i predgrupu za Zagreb. U Boćarskom domu prije njih će nastupiti belgijski Powerstroke koji su u svojih 10 godina karijere svirali s brojnim velikim imenima kao što su Body Count, Pro-Pain, Suicidal Tendencies i Crowbar.

Sve ulaznice kupljene za Tvornicu kulture vrijede naravno i za Boćarski dom. Novi kontigent ulaznica u prodaji je po cijeni od 170 kn. Ukoliko ih ostane ulaznice će se na dan koncerta moći kupiti po 190 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Eventima i online. 

Učitati još
Zatvori