Lorde je šibenski koncert rasprodala odmah – ovo su drugi glazbeni kapitalci koji stižu u Hrvatsku

Lorde je šibenski koncert rasprodala odmah – ovo su drugi glazbeni kapitalci koji stižu u Hrvatsku

Prije nekoliko je dana odjeknula vijest o dolasku glazbene senzacije, Novozelanđanke Lorde u Šibenik. Prvi je to put da će glazbenica nastupati u ovom dijelu Europe i to baš na bajkovitoj šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 18. lipnja 2022. godine. Karte za njezin koncert rasprodale su se vrlo brzo što nam signalizira njezinu popularnost, ali i žeđ za koncertima jakih i aktualnih glazbenih imena. Međutim, 2022. godina bit će generalno vrlo uzbudljiva godina na glazbenom planu u Hrvatskoj jer dolazi nekoliko ”kapitalaca’, a moža za koji koncert uspijemo i uhvatiti kartu!

Placebo

Placebo je obilježio brojne generacije, a nakon šest godina napokon bismo ih ponovno trebali gledati na zagrebačkoj pozornici. Njihov se koncert trebao prvotno održati 2020., zatim ovog lipnja, ali pandemijski uvjeti to nisu dopustili. Veselimo se ipak lipnju 2022. kad bi kultni bend trebao nastupiti na zagrebačkoj Šalati u sklopu turneje 20 Years of Placebo. Uz svoje nove stvari, svakako bi trebali svirati i svoje bezvremenske hitove kao što su Every you, every me, Song to Say Goodbye, Running Up That Hill i ostale!

Pixies

Sličan scenarij kao Placebo imao je i indie bend Pixies. Koncert se prvotno trebao održati 2020., a nakon prvog odgađanja, Pixies su morali odgoditi i cijelu europsku turneju planiranu za ljeto ove godine. U Zagreb, nadamo se, zbilja stižu 27. kolovoza 2022. i to na Zagrebački Velesajam. Promoviraju svoj album Beneath the Eyrie. Posljednji su put u Hrvatskoj nastupili 2014., a danas su jedan od najutjecajnijih indie i alternativnih bendova.

Celine Dion

Slavna pjevačica Celine Dion dolazi u Hrvatsku u sklopu turneje Courage. Celine će pred domaćom i regionalnom publikom koncert održati lipnja 2022. godine i to u dvorani koja može primiti uvjerljivo najviše njenih fanova – Areni Zagreb. Inače, turneja se ne zove slučajno Courage, jer je riječ o imenu njena 12. albuma na engleskom jeziku koji donosi singlove poput Lying Down, Courage i Imperfections. Ali nema sumnje da će većina u Arenu doći kako bi poslušala njene dobro poznate pjesme poput My Heart Will Go On i I Drove All Night…

William DuVall

U Tvornicu kulture dolazi William DuVall, legendarni vokal benda Alice in Chains. Prvi put promovira solo album One Alone koji je pridobio brojne pohvale glazbenih kritičara i publike. Publika će na njegovom koncertu uživati 11. svibnja sljedeće godine!

INmusic

Mnogi su se nadali kako će se jedan od omiljenih glazbenih festivala u Zagrebu ipak održati, ali novo izdanje INmusica ipak moramo čekati do sljedeće godine. Međutim, tada na pozornicu dolazi cijeli niz nevjerojatnih imena i bendova koji će privući, vjerujemo, domaću, regionalnu i europsku publiku.

U lipnju 2022. stižu The Killers, što je dovoljan razlog sam po sebi da posjetimo INmusic. Deseci svjetskih hitova, melodije koje preslušavamo posljednjih 15ak godina i nastupi a nekim od najvećih globalnih festivala (kao što su Lollapalooza, Coachella, Glastonbury) dovoljno govore o statusu ovog rock benda.

Na festivalu planiramo ludovati i uz Grammyjem nagrađene Deftonese! Popularni rockeri u rujnu prošle godine objavili su noi album koji je izazvao oduševljenje publike, a krajem 2020. obilježili su dvadeset godina kultnog albuma White Pony.

U sklopu ljetne turneje na INmusic festival dolazi jedan jedini Nick Cave & The Bad Seeds. Još uvijek jedan od najjačih bendova današnjice, Nick Cave & The Bad Seeds nižu uspjeh za uspjehom na glazbenom planu. Upravo je njihov koncert 2018. godine jedan od najboljih na kojima smo bili i jedva se čekamo ponovno veseliti sljedećeg lipnja!

Foto: Profimedia.hr, PR

Učitati još
Zatvori