Imate kupljenu kartu za koncert? Otkrivamo što će biti s njom

Imate kupljenu kartu za koncert?
Otkrivamo što će biti s njom

Hrvatska, ali i svjetska event industrija jako je pogođena aktualnom situacijom, a prognoze za 2020. i nisu najsvjetlije. Sve je izglednije kako ćemo na velike koncerte, festivale i okupljanja morati stisnuti pauzu do iduće godine. Situacija se prati iz dana u dan, a događaji se redom otkazuju. Svi smo zbunjeni što s ulaznicama koje su kupili i gdje i kako ostvariti povrat novca – ako je on uopće moguć. Hoće li ih biti i kako će izgledati koncerti u 2020. godini? Donosimo neke informacije koje su zasad potvrđene, a koje bi nam svima trebale dati konkretnije odgovore.

Agencije poslale dopis ministarstvima

Odbor za evente udruge Glas poduzetnika uputio je ministarstvima kulture, turizma i gospodarstva prijedlog četiri hitne mjere ključne za opstanak hrvatske event industrije ugrožene prije svega zabranom javnog okupljanja. Počinje borba za očuvanje industrije koja godišnje uprihodi preko 4,5 milijarde kuna. U dopisu traže: Hitno donošenje plana popuštanja mjera zabrane javnih okupljanja – posebno za događaje do 100, 500 te 1000 ili više posjetitelja, Produljenje HZZ mjera – za tvrtke event industrije najpogođenije korona krizom na dodatna 3+3 mjeseca, Proširenje sustava vaučera na ulaznice za događanja i Relaksaciju uvjeta HAMAG-ovih COVID-19 zajmova za manje tvrtke. Cijeli dopis s objašnjenjem možete pročitati ovdje.

Što je s novcima za već kupljene ulaznice?

Jedna od najvećih koncertnih agencija u Hrvatskoj Los Angeles Agency poručila je danas svima koji su kupili ulaznice za njihove evente: “Vraćat ćemo novac za sve kupljene ulaznice za otkazane i odgođene koncerte”.

LAA će vraćati novac za sve kupljene ulaznice za otkazane koncerte. Povrat će biti moguće ostvariti i za koncerte koji su samo odgođeni.

“Smatramo da je publika jednako bitan faktor svakog događaja kao i sam izvođač te ćemo pokušati ne okrenuti joj leđa u ovoj, za sve nas, teškoj i specifičnoj situaciji. Svaki koncert koji je odgođen i ima novi termin, publika s već kupljenom ulaznicom najnormalnije ide na njega”, stoji između ostalog u njihovom priopćenju za medije. Iz Eventima pozivaju kupce da zadrže ulaznice za novi termin i tako podrže budućnost koncertnih, kulturnih i sportskih događanja u Hrvatskoj! Redovito ažuriraju odgođene i otkazane koncerte, tako da ovdje možete provjeriti za koje možete dobiti povrat novca.

Neki ne vraćaju novac, a neki se nadaju neotkazivanju

InMusic festival i službeno je odgođen za iduću godinu. Novac ne vraćaju, a kupljene ulaznice vrijedit će za novi festival. Drugi veliki festivali u Hrvatskoj još uvijek nisu službeno odgođeni. Organizatori se nadaju najboljem, a i ranije spomenutom inicijativom žele spasiti što se spasiti da. Iako će se posljedice aktualne situacije vidjeti još jako dugo, a šteta mjeriti u velikim razmjerima, moramo biti svjesni kako će se event industrija svakako mijenjati. Kako će izgledati koncerti u 2020. godini uz pridržavanje mjera, za sada ne znamo. Nitko od nadležnih organizatorima i event agencijama nije dao točne upute, koje su nužne za reorganizaciju, pa preostaje vidjeti hoće li koncertne godine u 2020. uopće biti.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori