Dirljive izvedbe svjetskih glazbenika na velikom online koncertu Lady Gage

Dirljive izvedbe svjetskih glazbenika na
velikom online koncertu Lady Gage

Najveće glazbene ikone ‘okupile’ su se u subotu povodom humanitarnog eventa One World: Together at Home i to u organizaciji Lady Gage. Okupile su se pod navodnicima jer se veliki koncert, koji se uspoređivao s humanitarnim spektaklom Live Aid iz 1985. godine, održao u online sferama, a pratili su ga milijuni ljudi.

Koncert je otvorila Lady Gaga zahvalom “medicinskom osoblju koje riskira život za nas.”

“Ono što bih voljela večeras učiniti za vas je, ako mogu… dati vam razlog da se na trenutak… nasmijete”, rekla je pjevačica prije nego što je zapjevala pjesmu ‘Smile.’

U osmosatni show, kojem je cilj bio odati počast onima na prvoj fronti borbe protiv virusa te  svima na svijetu vratiti nadu, iz svojih se kuća uključilo više od 70 glazbenika i poznatih osoba. Pod organizacijskom palicom Gage i WHO-a nastupali su tako Taylor Swift, Billie Eilish, Rolling Stonesi, John Elton, Celine Dion, Lizzo, Beyonce i niz drugih legendarnih glazbenika, a show su vodili popularni komičari i voditelji Stephen Colbert, Jimmy Kimmel i Jimmy Fallon koji su se ubacivali između svake glazbene izvedbe.

Najljepše izvedbe koje će nam se urezati u pamćenje

Jedna je od najdirljivijih bila upravo izvedba pjesme ‘The Prayer’ koju su izvodili Andrea Bocelli, Celine Dion, Lady Gaga, John Legend i Lang Lang. Iako njihove glazbene stilove inače nikad ne bismo spojili, ovo nam je jedna od najdražih suradnji. Tijekom večeri smo čuli i brojne izvedbe glazbenih klasika. Jennifer Lopez otpjevala je ‘People’ Barbare Streisand, a Camila Cabello i Sam Mendes zajedno su izveli prekrasnu pjesmu Louisa Armstronga ‘What a Wonderful World.’

One World: Together at Home okupio je glazbene velikane kao i novija lica na sceni. Mnoge je potpuno oduševio John Elton koji je iz svog doma nastupao u jednako atraktivnom kostimu kao i uvijek, dok je mlada Billie Eilish otpjevala ‘Sunny’ u pratnji Finneasa.

Tijeko večeri su se očekivano istaknule i brojne političke poruke. Paul McCartney poručio je svjetskim vođama da ojačaju zdravstveni sustav, a Beyonce i Alicia Keys osvrule su se na tretman Afroamerikanaca za vrijeme krize.

https://www.youtube.com/watch?v=y3VM-3qcfbw

Tandem koji nas je posebno oduševio su John Legend i Sam Smith s pjesmom ‘Stand By Me’, dok je Taylor Swift otpjevala svoju emotivnu pjesmu ‘Soon You’ll Get Better’ u kojoj govori o borbi svoje majke s rakom.

Prikupljena velika svota za borbu protiv virusa

Global Citizen, ključna organizacija u humanitarnom eventu, potvrdila je da su live prijenosom glazbenici uspjeli prikupiti čak 127 milijuna dolara. Dio će novca otići u fond Svjetske zdravstvene organizacija za borbu protiv koronavirusa, dok će dio ići humanitarnim udrugama diljem svijeta. Fond Svjetske zdravstvene organizacije novac dalje dodjeljuje za testiranje lijekova i razvoj cjepiva protiv virusa.

Cijeli show možete gledati u komadu ili kao pojedinačne izvedbe na službenom YouTube kanalu.

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori