Koga slušamo ove godine na Sziget festivalu?
Koga slušamo ove godine na Sziget festivalu?

Koga slušamo ove godine na
Sziget festivalu?

Sigurni smo da već mnogi među vama znaju o čemu je riječ, i najvjerojatnije već imaju spremljene karte, a ako ne znate o čemu pričamo, rado ćemo vas uputiti. Sezona festivala se polako bliži, a samim tim i vrijeme da počnemo s planiranjem putovanja ovog ljeta. Ako nas pitate, u našem kalendaru je svake godine zabilježeno od 10. do 15. kolovoza, s obzirom da odlazak na Sziget glazbeni festival u Budimpešti ne preskačemo.

Ako vas zanima koga slušamo ove godine na festivalu, kao i što još sve možete očekivati na otoku, donosimo Journal pregled Sziget 2023 festivala.

Sziget 2023 Lineup

Kako Sziget već godinama dovodi najveća imena u svijetu glazbe na svoje mnogobrojne bine, lineup za ovu godinu ne čini nikakav izuzetak. Main stage će ove godine ugostiti nevjerojatan odabir umjetnika kao što su Billie Eilish, Lorde, Imagine Dragons, Macklemore, Florence + The Machine, Mumford & Sons, David Guetta, Sam Fender i mnogi drugi.

Iako smo sigurni da je ovo bilo dovoljno da već sad odaberete dane festivala na koje ćete otići, umjetnici kao što su Niall Horan, Diplo, Young Lean, Caroline Polachek, I Hate Models i girl in red će vas također dočekati tamo. Naravno, ovim smo samo zagrebali površnu.

Cijeli ovogodišnji lineup možete pronaći na njihovoj službenoj stranici, kao i izvođače koje smo prethodnih godina imali priliku gledati i slušati.

Billie Eilish

The Island of Freedom

Ako je (nekim čudom) ovo prvi put da planirate odlazak na Sziget festival, nije loša ideja da unaprijed napravite popis aktivnosti koje biste voljeli isprobati. Podrazumijeva se, iako su glazbeni nastupi naših omiljenih umjetnika na prvom mjestu, na festivalu vas očekuje bezbroj drugih aktivnosti poput cirkusa, umjetničkih performansa, sporta i ostalog. Međutim, kako se festival nalazi na otoku koji je okružen Dunavom, Sziget plaža pruža odlično mjesto za one željne odmora i upijanja sunca.

Za iskusne Sziget posjetitelje koji planiraju i ove godine posjet ovom festivalu, kampiranje na otoku je dio ultimativnog festivalskog iskustva ako do sada to niste isprobali. Možete kampirati gdje god želite na otoku, iako je preporučljivo pronaći dobro mjesto s hladovinom radi neophodnog odmora. Za one kojima kampiranje nije njihov tipičan način zabave, stan u centru Budimpešte zasigurno ne zvuči loše.

Kako fotografije ipak imaju svoja ograničenja, smatramo da će službena video najava za Sziget 2023. najbolje prenjeti atmosferu koja vas očekuje na festivalu.

Karte za festival koje podrazumijevaju jednodnevne, višednevne ili full festival propusnice možete kupiti preko službene Sziget stranice. Sigurni smo da to već dobro znate, ali što prije dođete do karata, utoliko sigurnije.

* Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram, Sziget, Profimedia

Učitati još
Zatvori