Karizmatični beogradski Stray Dogg sutra nastupa u Zagrebu

Karizmatični beogradski Stray Dogg
sutra nastupa u Zagrebu

PTW_cb

Četvrtak 29. ožujka rezervirajte za koncert hvaljenih miljenika zagrebačke publike Stray Dogg, beogradski indie/folk/americana bend predvođen karizmatičnim Dukatom Strajnićem. Iza sebe imaju tri albuma, a sada će snimiti i četvrti. Nakon što su pokorili dvoranu Vatroslava Lisinskog, vraćaju se u Zagreb, ovaj put u Vintage Industrial 29. ožujka. Koncert će otvoriti novi zagrebači bend/projekt Paul The Walrus, koji sviraju melankolični pop/rock. Što to točno znači, najbolje da saznate sutra, u četvrtak 29. ožujka u Savskoj 160.

Stray Dogg u Vintage Industrial Baru

Dušan Strajnić, bivši profesionalni tenisač, prije 8 godina reket je zamijenio gitarom, točnije, pisanjem pjesama i sviranjem na dvije gitarske žice. Naučio je svirati gotovo sve pjesme koje postoje na prve dvije žice na posuđenoj gitari. Uskoro je dotjerao instrument, objavio lo-fi bedroom demo EP i već nakon par spontanih solo nastupa, su ga prepoznali organizatori Chinawoman koncerta i pozvali ga za predgrupu 2011. godine.

Tada nije imao dovoljno materijala ni samopouzdanja za samostalni nastup, ali uz pomoć tadašnje djevojke i violinistice, okupio je peteročlani bend pod imenom Stray Dogg. S četiri demo pjesme su odradili zapažen koncert. U vrlo kratkom roku su izgradili kultni status nositelja beogradske scene i jednog od prepoznatljivih imena novog americana vala. Izdali su 3 albuma, surađivali s poznatim domaćim i stranim glazbenicima poput Devendre Banhart i Lisse Hannigan i postali jedan od kvalitetnijih regionalnih bendova.

Stray Dogg planira ući u studio na jesen ove godine u pohodu na četvrti album, a u ožujku će objaviti EP s četiri nove pjesme kojim će otkriti u kojem smjeru se grupa kreće kad je riječ o predstojećem novom albumu. Za to trebaju i vašu pomoć putem crowdfunding kampanje. Prošle godine su rasprodali malu salu Lisinskog u Zagrebu, a u četvrtak 29. ožujka dolaze na pozornicu Vintage Industriala.

stray3

Učitati još
Zatvori