Kandžija sprema novi album – porazgovarali smo s njim uoči koncerta u Vintageu
Kandžija sprema novi album – porazgovarali smo s njim uoči koncerta u Vintageu

Kandžija sprema novi album – porazgovarali smo s njim uoči koncerta u Vintageu

Kandžija ovoga četvrtka svira u Vintage Industrial Baru i to je samo jedan od hrpu super koncerata koje definitivno nećemo propustiti ove godine.

Nakon punih godinu dana Kandžija se vraća Zagrebu, sad u četvrtak i to s bendom s kojim priprema novi album, a prvi put će izvesti nove stvari pred publikom. Jedan od najpoznatijih hrvatskih hip hop izvođača poznati po raznovrsnom stilu te energičnim nastupima s instrumentima koje kombiniraju sa digitalnim zvukom. Dugo ih nije bilo jer nikada ne ponavljaju isti koncert, a povod ovome je otvaranje novog poglavlja budući da su trenutno u fazi rada na novom album. Uoči ovog glazbenog slavlja pričali smo sa Stjepkom Galovićem, Kandžijom.

  • Ponovno se vraćaš u Vintage, možemo reći da imaš poseban odnos s tim klubom i zagrebačkom publikom?

Što se tiče Zagreba, živim tu već preko 10 godina i prošle godine na koncertu imao sam filing kao da sviram kod kuće, što mi se prvi put dogodilo u Zagrebu. To znači nešto. Što se Vintagea tiče to nam je idealan prostor po kapacitetu, može se napraviti  klupska atmosfera, a nije premalo, ali očito se poklopilo zadnjih par godina istina, ali tko zna možda iduće godine idemo u Lisinski ili neko drugo mjesto?

kandžija-naslovna
  • Novi album je, priča se, opasno pri kraju. Kakve su nove stvari?

Nije još pri kraju, ali je negdje na pola puta recimo, našli smo neki ton cijelog albuma i sad radimo drugu polovicu. Pjesme su dosta drugačije nego dosad, sve se mijenja pa tako i mi naravno, teško je objasniti u jednoj rečenici i još biti subjektivan, ali osobno sam jako zadovoljan i sretan sa smjerom koji smo krenuli. Mjesta i priče koje sam do sada obilazio su već ispričana tako da ovo vodi na neka nova mjesta. Zdravija, toplija i ljepša, pružaju neku nadu.

kandzija-vintage1
  • Hoćemo li na koncertu imati prilike čuti nešto novog materijala?

Da, izvest ćemo sve nove stvari koju su gotove, da ljudi mogu okusiti prije nego što izađu. Jedva čekamo podijeliti stvari s ljudima.

kandzija-vintage3
  • Naravno da dolaziš s bendom, kakvu onda svirku možemo očekivati?

Jednako energičnu i zabavnu, ali i drukčiju nego dosad, dodali smo još neku notu u sve.

  • Tko još nastupa uz tebe?

Bvana iz Beograda je zaslužen za zagrijavanje prije nas. Mislim da bolja uvertira ne može, prvi put je s bendom u Zagrebu.

  • Što radiš kad ne radiš u posljednje vrijeme?

Ako se misli kad ne radim muziku, onda radim druge stvari kojih je dosta više nego muzike. Većinom vezano uz film i tv i slično.

  • Kakvi su ti planovi za proljeće/ljeto?

Plan nam je snimiti album izbaciti ga van i svirati, a isto tako uživati u procesu i ne forsirati ga, tako da možda pričekamo i jesen s albumom. Smišljanje pjesama je najbolji dio.

  • Zamolit ćemo te da pozoveš publiku na zagrebački koncert u VIB

Pozdrav ljudi, pozivam Vas na naš koncert 29.2. četvrtak u Vintageu. Napravili smo skroz novu setlistu i sviramo nove stvari prvi put. Počinjemo neko novo poglavlje i volio bi da budete s nama kao i dosad. Prije nas će zagrijati Bvana koji ima bend od 9 muzičara i super zvuče. Hvala vam na podršci i dajem svoju riječ da ćemo vam vratiti s ogromnom količinom energije, možda i više nego inače.

Hvala ti i vidimo se 🙂

Hvala vama pozdrav 🙂

Svi detalji o koncertu su ovdje.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori