Još jedan kapitalac: Na InMusic stiže norveški duo Röyksopp
Još jedan kapitalac: Na InMusic stiže norveški duo Röyksopp

Još jedan kapitalac: Na InMusic stiže
norveški duo Röyksopp

Šesnaesto izdanje popularnog glazbenog festivala InMusic održat će se na zagrebačkom Jarunu od 24. do 26. lipnja 2024. godine. Organizatori su obznanili kako će prvi headlineri novog izdanja festivala biti grupa The National, a novo izdanje festivala donosi i premijerni natpis grupe The Smashing Pumpkins, Dogstar i Hoziera! Željno iščekujemo njegov prvi susret s domaćom publikom.

Norveški Röyksopp se pridružuje impresivnom programu INmusic festivala uz već najavljena imena The National, The Smashing Pumpkins, Hozier, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods, Descartes a Kant, Ibibio Sound Machine, Deadletter, Gossip i Paolo Nutini!

Ulaznice za novo izdanje festivala već su dostupne, a nabaviti ih možete ovdje.

Röyksopp

Röyksopp je elektronički glazbeni duo iz Norveške poznat po toplim melodijama koje stvaraju žanrovskom kombinacijom housea sa afro-američkim glazbenim elementima. Prijatelji Torbjørn Brundtland i Svein Berge 1998. godine osnivaju Röyksopp, a ubrzo zatim objavljuju i album prvijenac, ‘Melody A.M.’ (2001.) koji je osvojio glazbenu kritiku i lansirao ih u sam vrh glazbene scene.

Nakon osam godina šutnje, 2022. godine objavljuju kolosalni projekt sačinjen od 30 glazbenih brojeva objedinjenih u albumski triptih ‘Profound Mysteries’ koji Röyksopp opisuju kao ‘neprekidno, konceptualno iskustvo’ i ‘proširenje kreativnog svemira’.

Gossip

Gossip

Američki indie rock bend Gossip sastoji se od pjevačice Beth Ditto, gitarista Brace Painea i bubnjarke Hannah Blilie. Studijski album Standing in the Way of Control objavljen 2006. godine probio ih je u glazbenu elitu, a buntovan stav Beth Ditto kao antiheroine suvremenog doba, nevjerojatan glas i zarazni plesni ritam donijeli su Gossipu jednoglasne pohvale kritičara i brojne obožavatelje širom planete.

Uslijedio je album Music for Men (2009.) moćnog i zavodljivog post punk rock zvuka koji im je donio prestižne nagrade i oborio rekorde slušanosti. Brojne intenzivne turneje diljem svijeta i album iz 2012. A Joyful Noise dodatno su potvrdili njihov utjecaj i prepoznatljivi glazbeni stav. Bend se 2016. godine razišao, ali na sreću brojnih obožavatelja, Gossip su u studenom 2023. objavili novi single Crazy Again i najavili povratnički album Real Power nakon višegodišnje pauze i to pod produkcijskom palicom čuvenog Rick Rubina, koji je producirao i hvaljeni Music For Men.

Keanu Reeves Dogstar

Keanu Reeves i Dogstar

Dogstar je osnovan početkom 90-ih godina kao projekt Keanu Reevesa na bas gitari i Roberta Mailhousea na bubnjevima, a dvojcu se naknadno pridružio Bret Domrose kao pjevač i gitarist čime je era ovog alternativnog rock benda započela. Njihov osebujan grunge izričaj donio je bendu pozitivne kritike i obožavatelje širom svijeta.

Ponovno okupljanje Dogstara ubrzala je pandemija koronavirusa, a pjesme nastale tijekom tog perioda postale su dijelom najnovijeg albuma ‘Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees’, objavljenog u listopadu ove godine. U svibnju 2023. Dogstar su, nakon više od dva desetljeća, održali impresivan povratnički koncert na festivalu BottleRock Napa Valley kojim su zadivili mnogobrojnu publiku.

Paolo Nutini

Paolo Nutini

Paolo Nutini nakon gotovo desetljeća dolazi u Zagreb u sklopu povratničkog izdanja INmusic festivala. Njegov debitantski album These Streets, izdan 2006. godine, postao je velika uspješnica, a brojni hitovi poput Jenny Don’t Be Hasty, Rewind i Last Requestn inspiriraju publiku širom svijeta i danas. Ipak, prema kritičarima, najbolji album u svojoj dosadašnjoj karijeri objavio je upravo prošle godine pod nazivom Last Night in the Bittersweet. Sjajna je ovo prilika da ga čujemo uživo!

 

Hozier

Hozier

Jedan od najpopularnijih i najnagrađivanijih irskih glazbenika današnjice, poznat po jedinstvenom glasu i folk blues rock izričaju u svojim pjesmama, prvi put dolazi u Hrvatsku. S hitovima na vrhu ljestvica i predanošću filantropiji, Hozier svojim dojmljivim glazbenim talentom i predanosti društvenim temama u 21. stoljeću nastavlja veličanstvenu tradiciju rock poeta 20. stoljeća.

The National

The National

Od posljednjeg nastupa na zagrebačkoj Šalati u ljeto 2018. godine i promocije dugoočekivanog i nagradama ovjenčanog sedmog albuma Sleep Well Beast puno se promijenilo za The National – od razvitka vlastitog zvuka i naracije kroz glazbene suradnje sa Sharon van Etten, Justinom Vernonom, Lisom Hannigan i mnogim drugima, do privatnih poteškoća i suočavanja s post-pandemijskim stanjem duha.

Iako je pred dvije godine budućnost The Nationala prema riječima samog benda bila upitna uslijed kreativne i osobne krize, The National je svoju stvaralačku i ljudsku koheziju ponovno pronašao i obnovio kroz njima jedinstveni glazbeni sentiment i međusobnu podršku.

The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins jedan je od ključnih glazbenih sastava koji su obilježili zvuk grungea i devedesetih svojom jedinstvenom mješavinom psihodelije, heavy metal rifova, art rocka, shoegazea i sanjivog liricizma. Bend su 1988. godine u Chicagu osnovali frontmen i gitarist Billy Corgan, gitarist James Iha, basistica D’arcy Wretzky i bubnjar Jimmy Chamberlin. Ovog lipnja čeka ih prvi nastup pred domaćom publikom.

Foto: Profimedia, Promo

Učitati još
Zatvori