Najbolji Grammy nastupi: Dua Lipa izvela novu pjesmu, Miley očitala bukvicu publici i legendarna Joni Mitchell
Najbolji Grammy nastupi: Dua Lipa izvela novu pjesmu, Miley očitala bukvicu publici i legendarna Joni Mitchell

Najbolji Grammy nastupi: Dua Lipa izvela novu pjesmu, Miley očitala bukvicu publici i legendarna Joni Mitchell

Sinoć je održana dodjela nagrade Grammy i protekla je u znaku girl powera, legendarnih gostiju te legendarnijih nastupa. Najviše nagrada je odnijela Phoebe Bridges (tri sa svojom grupom boygenius i jednu solo), Taylor Swift ispisala je povijest, a Miley Cyrus osvojila prvi Grammy. Cijelu listu dobitnika možete pogledati ovdje, a na linku i odjevna izdanja. S obzirom na to da nije manjkalo dobrih nastupa, donosimo one koji su oduševili javnost.

Luke Combs i Tracy Chapman

Iako mlađe generacije možda ne znaju tko je Tracy Chapman, njezinu pjesmu Fast Car skoro svi su čuli. Country pjevač Luke Combs je sinoć osvojio Grammy za svoju obradu te pjesme. Jedan od najboljih trenutaka s dodjele zasigurno je bio kada je dvojac izašao na pozornicu izvesti taj hit. Šuškalo se kako će Chapman biti gost na Grammyjima, a kada je izašla otpjevati Fast Car bila je popraćena gromoglasnim pljeskom i ovacijama. Podsjetimo, pjesma izašla je 1988. godine i godinu nakon briljirala na Grammyjima, no Chapman na pozornici dugo nismo vidjeli. Combsova obrada pjesme ponovno je oživjela stari hit.

Tko to ne zna pjevati Flowers?

Nakon što je osvojila svoj prvi Grammy u kategoriji najboljeg pop solo nastupa, Miley Cyrus na pozornici je izvela svoj hit Flowers, najslušaniju pjesmu 2023. godine. Obučena u svjetlucavi kostim i s velikom kosom u stilu Tine Turner 70-ih, Miley je plesala i pjevala, no ne i publika. Usred nastupa, Miley je rekla ‘zašto se ponašate kao da ne znate ovu pjesmu?‘. Publiku je to diglo na noge, a kamera je pokazala na jednu i jedinu Oprah Winfrey koja je podržavala Miley ponosno pjevušeći stihove.

Legendarna Joni Mitchell ganula Meryl Streep

Glazbena legenda Joni Mitchell oduševila je sve prisutne kada je po prvi put nastupila na Grammy pozornici. Skoro desetljeće nakon što je imala aneurizmu mozga, 80-godišnja Mitchell je sinoć na Grammyjima izvela svoj najpoznatiji hit Both Sides Now, sjedeći u satenskoj stolici, okružena lusterima dok je back vokale pjevala Brandi Carlisle. Njezina nježna izvedba pjesme ganula je mnoge pa smo tako mogli vidjeti Meryl Streep i Taylor Swift u suzama, a ovaj nastup definitivno je jedan od onih koji će otići u povijest.

Grammy nastupi

Billie Eilish i What Was I Made For?

Billie Eilish također je trijumfirala sinoć osvojivši dva Grammyja za svoju pjesmu What Was I Made For? iz filma Barbie, jedan od kojih je i onaj za najbolju pjesmu godine. Billie je sa svojim bratom Finneasom izvela pjesmu obučena u zelenu haljinu upotpunjenu rozim šalom, rekreirajući poznati look Barbie lutke iz 1965. godine. Dok je Finneas svirao klavir, ona je sjedila i pjevala. Pjesma je nominirana i za Oscar te je veliki konkurent, a jedva čekamo vidjeti i nastup na toj pozornici. Billie već godinama dokazuje kako je neustrašiva u glazbenoj industriji i zašto je jedna od najpopularnijih glazbenica trenutno.

Pop senzacija Due Lipe

Dua Lipa otvorila je Grammyje medleyjem svojih hitova. Seksi nastup zapalio je publiku, a Lipa je izvela Dance the Night s Barbie soundtracka, Houdini, a debitirala je i novu pjesmu – Training Season. Britanska pjevačica izvela je pravi trening na pozornici, plešući, viseći s rotirajućeg kaveza te klizeći po podu. Pirotehnika, brdo plesača i električna atmosfera učinila je njezin nastup savršenim za otvaranje ceremonije.

Tributei za pamćenje

Velike glazbene legende napustile su nas prethodne godine, a ono što Grammyji često odrade najbolje su posvete onima koji su nas napustili, no čija glazba živi vječno. Tako je Stevie Wonder izveo dirljiv tribute za svog prijatelja Tonyja Bennetta. Pjevao je njegovu pjesmu Night and Day dok je svirao klavir.

Legende koje slave legende nastavilo se i kada je Annie Lennox izvela Nothing Compares 2 U, najpoznatiju pjesmu Sinead O’Connor. Irska pjevačica bila je poznata po tome da je progovarala o mnogim političkim problemima, a Lennox je njezino nasljeđe nastavila i na pozornici. Kada je pjesma završila, Lennox je digla šaku u zrak kazavši ‘Artists for ceasefire! Peace in the world!‘. Time je pozvala na podršku Palestini u trenutnom ratu.

Nakon emotivnih posveta, Fantasia je izvela energetičan tribute rock legendi Tini Turner, baš onakav kakav priliči. Pjevala je jedan od njezinih najvećih hitova – Proud Mary i zatvorila In Memoriam segment Grammyja.

Foto: Profimedia, Instagram (@recordingacademy)

Učitati još
Zatvori