Vrhunska regionalna i domaća glazbena imena predvode glazbeni lineup ovogodišnjeg festivala Graffiti na Gradele

Vrhunska regionalna i domaća glazbena imena predvode glazbeni lineup ovogodišnjeg festivala Graffiti na Gradele

Krankšvester, Mimi Mercedez, Z++, Bore Balboa, Grše, Kukus, Buntai i Krešo Bengalka imena su koja predvode glazbeni lineup na ovogodišnjem Graffiti na Gradele festivalu, koji se održava od 29. – 30. srpnja 2022. u Bolu na Braču. Osim eminentnih imena regionalne i domaće street art i graffiti scene koja predvode crtački dio, festival će kao i do sada upotpuniti sjajan koncertni program. U bolski 585 Club, iznad Zlatnog rata dolazi Crème de la Crème trap i hip hop scene napraviti tulum za pamćenje na najjačem i najvećem GNG-u dosad. 

Objavljen glazbeni lineup ovogodišnjeg festivala Graffiti na Gradele

Ostalo je nešto više od mjesec dana do jednog od najpoznatijih hrvatskih art festivala Graffiti na Gradele, kojeg ćemo ove godine gledati u većem i zanimljivijem izdanju na nekoliko lokacija u Bolu na Braču. Ovo predivno mjesto na Jadranu, bajkovite prirode i još bolje turističke ponude, na nekoliko dana postat će umjetničko i street art središte ovog dijela Europe. Osim sjajnih umjetnika koji će se pobrinuti da lokalne uličice dobiju novo ruho, a stare zgrade postanu galerija na otvorenom sjajan glazbeni program pobrinut će se za dobru atmosferu i stvaranje najljepših ljetnih uspomena. Na festivalskom prostoru gdje se nalazi napušteni hotel Bijela kuća, tik uz more održavat će se dnevni dj program uz brojne zabavne aktivnosti za publiku i radionice za djecu i mlade s pogledom na crtanje murala. Večernji se program u potpunosti seli u 585 Club, smješten na šetnici uz Zlatni rat. U dva dana festivala ondje će nastupiti trenutno najpopularnija imena ovog popularnog žanra. 

Krankšvester, trenutno jedni od najpopularnijih izvođača ovih prostora dolaze na krilima novog albuma “Krankšvester V” s kraja 2021. Regionalna trap princeza Mimi Mercedez dolazi razdrmati bolsku publiku u svom prvom nastupu na ovom festivalu, vodeći sa sobom horde obožavatelja iz cijele regije. 

Z++, osječki glazbenik i producent zbog svog se prepoznatljivog stila posljednjih godina prometnuo u važno ime domaće scene s brojnim uspješnicama koje radi kako za sebe, tako i za brojne druge popularne hrvatske glazbenike. Bore Balboa i Grše svoj festivalski pohod nastavljaju i na GNG-u, pred već dobro poznatom publikom. 

Zagrebački trap maheri Kukus i Buntai također su dobar recept za party koji neće završiti s izlaskom sunca. Na festivalu ćemo ove godine gledati i dobro poznato ime na ovim prostorima, prijatelj festivala i prvak tvrdog đira Krešu Bengalku, koji je na festivalu od njegovih davnih početaka, a čije svevremenske hitove publika pjeva od početka do kraja. 

Ulaznice puštene u prodaju

Ulaznice za večernje koncertno izdanje Graffiti na Gradele Festivala krenule su u pretprodaju. Festivalske ulaznice možete kupiti po cijeni od 120 kuna na svim entrio.hr prodajnim mjestima, u Drito baru i Garici u Zagrebu te u Lumer shopu u Splitu. Dnevne ulaznice prodavat će se po cijeni od 80 kuna. Ulaz na sva dnevna događanja, radionice i DJ program na festivalu je besplatan. 

Sve informacije o festivalu Graffiti na Gradele potražite na Facebooku i Instagramu. 

Učitati još
Zatvori