Glazbeni festivali koje ne smijete propustiti ovog ljeta!

Glazbeni festivali koje ne smijete
propustiti ovog ljeta!

Zabilježite ih u svoj kalendar jer ćete ih sve htjeti posjetiti – bilo one na obali ili u unutrašnjosti Hrvatske! No, krenut ćemo kalendarski i složiti raspored kojemu će malo tko moći odoljeti…

Sezona u The Garden Resortu u Tisnom i ovog ljeta donosi seriju festivala koji će se odvijati od lipnja do kraja kolovoza, a ukupno šest festivalskih događaja ovog će ljeta privući do 20 tisuća posjetitelja.

The Garden Resort u Tisnom

Prekrasna lokacija The Garden Resort u Tisnom domaćin je intimnijih glazbenih događaja koji se kroz cijelo ljeto odvijaju na međunarodno poznatoj lokaciji te privlače posjetitelje iz svih dijelova svijeta na jedinstvenu kombinaciju odmora s glazbenom pozadinom. Sve prate i zabave na brodovima, a za vrijeme festivala aktivan je i klub na otvorenom Barbarella’s u Pirovcu koji je svrstan na 32. mjesto od 100 najboljih klubova na svijetu po pisanju utjecajnog DJ Maga. Ove godine bit će organiziran i besplatan prijevoz autobusima od The Garden Resorta do kluba Barbarella’s za posjetitelje festivala, a kako bi očuvali lokaciju što više, ove godine The Garden tim uvodi i upotrebu biorazgradivih čaša i pribora. Više informacija potražite na www.thegarden.hr.

Popis festivala za ljeto 2018. u The Garden Resortu u Tisnom i klubu Barbarella’s:

Love International
27. lipnja  – 4. srpnja 2018.
https://loveinternationalfestival.com/

Hospitality On The Beach
12. – 16. srpnja 2018.
https://www.hospitalityonthebeach.com/

SunceBeat
18. – 25. srpnja 2018.
http://suncebeat.com/

Soundwave
26. – 30. srpnja 2018.
https://www.soundwavecroatia.com/

Defected Croatia
9. – 14. Kolovoza 2018.
https://defected.com/croatia/

Dekmantel Selectors
23. – 27. kolovoza 2018.
https://dekmantelselectors.com/

ultra-2018-3

ULTRA Europe

Kada najveće zvijezde svjetske elektroničke scene pošalju poruku da su spremne za najvažniji ljetni glazbeni događaj u Europi to može značiti samo jedno – ULTRA Europe 2018 uskoro otvara svoja vrata! Poljud će po šesti put ugostiti glazbene velikane i legende, ali će iznjedriti i neka nova imena i hitove koji će svoju premijeru imati u Hrvatskoj, pred publikom koju čine ujedinjeni posjetitelji iz više od 140 zemalja svijeta. The Chainsmokers, Eric Prydz i tajanstveni Marshmello predvode ovogodišnji lineup, a da se sprema najbolje i najveće izdanje do sad govori i podatak da je više od 90 % VIP ulaznica za festival prodano.

Planetarno popularni američki dvojac The Chainsmokers nastupit će u subotu 7. srpnja, a s centralne poljudske pozornice čut će se tako Something Just Like This, Selfie, Don’t Let Me Down, Paris, te brojni drugi hitovi. Mješavina indie, popa, dancea i hip-hopa najbolje opisuje njihovu glazbu, a koliko su dobri potvrđuje i šesta pozicija na ovogodišnjoj TOP DJ Mag ljestvici te visoko treće mjesto na Forbesovoj ljestvici najplaćenijih zvijezda elektroničke glazbe. “Teško je zamisli ljeto bez priče koja se zove ULTRA Europe!  Vraćamo se pred najbolju, najveću i najluđu publiku na svijetu, na posebno mjesto koje se zove Hrvatska! Vidimo se uskoro!“ – poručio je ovaj vatreni DJ dvojac.

ultra-2018

Da će biti ludo i vatreno potvrđuje rekordna prodaja ulaznica pa je tako zabilježeno povećanje prodaje od 15 % u odnosu na prethodna izdanja, ali je zabilježen i nikad veći interes VIP gostiju koji u Hrvatsku stižu sa svih strana svijeta. Gotovo su sve VIP ulaznice rasprodane, a Split se priprema za dolazak brojnih privatnih aviona i jahti među kojima se ističe jedna duga čak 60 metara. Svoj su dolazak na festival potvrdili bogataši iz cijelog svijeta pa će tako, između ostalih, Split ugostiti prinčeve s Dalekog Istoka te uspješnog biznismena koji se nalazi na Forbesovoj listi najutjecajnijih ljudi u svijetu.

U Split dolazi i Nizozemac Armin van Buuren, jedan od najomiljenijih DJ-a među domaćom publikom koji se odavno svrstao u legende elektroničke scene. Na ljestvici najuspješnijih izvođača pet puta se našao na poziciji broj jedan, a trenutno drži visoko treće mjesto. Njegovu tjednu radio emisiju A State Of Trance sluša više od 25 milijuna slušatelja iz više od 30 zemalja svijeta čime je oborio još jedan rekord.

Pozivnica za festival stigla je od još jednog velikana. Hardwell je ime uspješnog Nizozemca koji je na TOP DJ Mag ljestvici trenutno na poziciji broj 5. Ovaj višestruko nagrađivani producent i DJ, te vlasnik izdavačke kuće, imao je samo 25 godina kad je svojom glazbom osvojio svijet, a što je pripremio za još jedno festivalsko izdanje otkrit će u subotu 7. srpnja.

ultra-2018-2

Još se jedna mega zvijezda sprema za povratak pred poljudsku publiku. U nedjelju stiže jedinstveni David Guetta koji se, osim na visoko sedmo mjesto na ljestvici najuspješnijih DJ-a, ove godine upisao i na sedmo mjesto Forbesove liste zaradivši više od 30 milijuna dolara.

Otok Hvar će i ove godine ugostiti najekskluzivniji, najatraktivniji i najposjećeniji dnevni “pool party“ ULTRA Beach u Amfora Hvar Grand Beach Resortu gdje će u iznimnom ambijentu i luksuznoj atmosferi, vrhunskoj produkciji te zaraznoj plesnoj energiji uživati samo 5000 najbržih sretnika. A kada za pult stane Fedde Le Grand zna se da kreće prava plesna i party groznica.

ZMAJEVO

Ljeto u Zagrebu bogatije je za još jedan festival na otvorenom koji će slaviti carstvo okusa craft piva uz live svirke bendova. Na Zmajevo 7. srpnja u Zmajsku pivovaru stižu gosti pivari iz Velike Britanije, Norveške, Njemačke, Slovenije i Hrvatske. Točit će se više od 25 vrsti piva, a neke od njih imat će svoje premijerno ispijanje u Hrvatskoj.

Uz sjajnu ponudu iz točionika Zmajske pivovare, po prvi put kod nas stižu londonska pivovara i brewpub Crate Brewery i Amundsen Brewery iz Osla. Svi željni pravog osvježenja moći će uživati u londonskim ljetnim pivima s aromama citrusa, mandarina, limuna ili grejpa koje kombiniraju u svojim Pale Ale, Session IPA i Citra Sour pivima, dok se bogatstvo hmelja očituje u njihovom pravom američkom IPA pivu.

Maštoviti Norvežani iz Amundsen Breweryja donose vrlo zanimljiva piva bogatih voćnih okusa među kojima se ističu Norwegian wild pivo s kupinama, malinama i borovnicama te Space tiger, double IPA u kojoj prevladavaju arome i okusi ananasa, grejpa i manga. Sklonije jačim notama razveselit će Cookie monster bourbon BA pivo, njihov Imperial stout odležan u bourbon bačvi u čijem okusu i mirisu dominiraju čokoladni keksi, vanilija i lješnjaci.

Munich Brew Mafia ime je pivovare iz Njemačke koja je već surađivala i s kolegama iz Varionice. Njihov pivar školovan je na prestižnom Weihenstephan sveučilištu te vrlo uspješno vlada tradicionalnim stilovima piva u koje vješto ugrađuje i moderni twist.

Iz Slovenije dolaze Barut Brewing and Blending, pivovara smještena u staroj barutani čiji se pivari vole poigrati raznim sojevima kvasca i hrastovim bačvama, te HumanFish. Brewery, pivovara s desetogodišnjim stažem koja je među prvima donijela craft pomamu u ovaj dio Europe.

Hrvatske snage, uz domaćine Zmajsku pivovaru, predvodit će već dobro poznati začetnici craft revolucije u Hrvatskoj – Nova runda i Varionica koje osvajaju nepca svojim voćnim i pitkim pivima, kao i moćnim IPA-ma.

Ljetno uživanje u pivu počinje već od 15 sati na adresi Kreše Golika 3a, a bit će upotpunjeno neodoljivim pizzama i burgerima iz famozne Pizzerie Chello. Za dnevni zabavni dio programa zadužen je DJ Kuna uz čiju će glazbenu selekciju biti organizirane zanimljive radionice za djecu, kao i nagradni pivski kviz i igre za starije. U popodnevnim satima Zmajska će otvoriti vrata svog pogona te će posjetitelji u organiziranim turama moći iz prve ruke doznati i vidjeti kako nastaje vrhunsko craft pivo.

Večernji program na velikoj pozornici od 19 sati čine punk rock bendovi prve klase – himnični Mašinko i legendarni SIX PACK, a prethodit će im uzbudljiva imena nove generacije, sve prisutniji kajkavski punk rockeri Ogenj te beskompromisni alternativci Pičke vrište.

Ulaz na festival je slobodan, a više o događanju može se pratiti na Facebook stranici eventa. Zmajevo organziraju Zmajska pivovara i Dostava Zvuka.

SEASPLASH FESTIVAL

Seasplash festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala, idealno mjesto za sve ljude dobre volje i sa željom za odličnim i opuštenim ljetnim provodom, tik uz more. Na Seasplashu će se od 19. 07. plesati do ranih jutarnjih sati uz najbolje izvođače iz regije i poznata gostujuća imena sa svih strana svijeta, predstavljajući cjelokupnu bass glazbu i kulturu reggae, dub, drum & bass, dancehall, ska, world glazbe, kao i raznovrsne elektronske glazbe.

Festival se odvija na magičnoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule i nudi četiri dana glazbe na mnoštvu pozornica, kao i dnevni glazbeni i umjetnički program na plaži, besplatno kampiranje, kulturni i sportski program, radionice, bazar, chill out zonu i još puno, puno toga. Podiji su živopisni, a pozornice i kamp okruženi su prekrasnim plažama s pogledom koji puca na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni.

GRAFFITI NA GRADELE – NAJBOLJI LINEUP DO SADA!

Na neke festivale publika dolazi zbog lineup-a, na neke zbog atmosfere, a na neke zato što su cool. Graffiti na Gradele u svom sedmom izdanju, koje će se održati na već dobro poznatoj lokaciji Bijele kuće u Bolu na Braču od 26. do 28. srpnja, podiže igru na novi nivo. Na Graffitima na Gradele naći ćete sve – najbolju i najopušteniju festivalsku atmosferu, kul ekipu i definitivno najbolji lineup u povijesti festivala!

Bol na Braču već je tradicionalno ljetovalište 33 bande – High5 i braća Kuku$i već su rezervirali apartman i vraćaju se odraditi standardan hit nastup, ove godine podebljan hitovima s albuma “BackStageBoys” (High5) i “Anđeli i Bomboni” (Kuku$). Prognoze kažu da će ljeto biti baš kako i treba biti – vruće, a vrućinu će dodatno pojačati Vojko, Vrućina Vojko pa se očekuje rušenje temperaturnih i festivalskih rekorda.

Nekome je after odmah nakon glavnih izvođača, a neki ga vole produžiti i nakon svanuća – nema problema jer DJ-i Oliver, VRH i Tikach vole i jednu i drugu vrstu aftera pa su već rezervirali svoje pozicije na GnG DJ pultu. Ako do sada još nise, krajnje je vrijeme zašto se oko Graffita na Gredele planira godišnji. Za više informacija o festivalu pratite nas i službenu Facebook stranicu.

unnamed (7)

unnamed (3)

HOOMSTOCK

Hoomstock festival u Humu na Sutli kompletirao je glazbeni line up svog trinaestog izdanja. Na staroj lokaciji, nekoliko metara od slovenske granice i ove će godine 24. i 25. kolovoza nastupiti neka od najvećih, ali i najzanimljivijih imena domaće i regionalne glazbene scene, a u ovogodišnju karavanu upalo je i jedno inozemno ime!

Ove će godine na 4 pozornice nastupiti 19 izvođača, a dosad su najavljeni Darko Rundek i Ekipa, Urban&4, Debeli Precjednik, Ogenj, Antenat, Koala Voice, Stray Dogg, NLV i J.R. August. Ovo je 10 novih razloga zašto kraj kolovoza provesti u Humu na Sutli:

  1. Rezerve – neće grijati klupu, dolaze iz Makarske ravno u glavnu momčad Hoomstocka, a sa svojim novim albumom “Ravno u zamku” već su uhvatili kritičare i publiku. Poslušaj kako ih nije briga za zvijezde.
  2. Dogs in Kavala – momci koji su više u Hrvatskoj nego u rodnoj Srbiji, polako postaju jedni od dražih gostiju na našim pozornicama. Humska ih jedva čeka. Poslušaj zašto je tome tako.
  3. Tús Nua – djevojke koje su s albumom prvijencem odmah skočile na vrh godišnjih glazbenih ljestvica na Hoomstocku će u hladu krošanja parka izvoditi ove sanjive melodije.
  4. Bruto Geto – njih ima tisuće pa organizator smatra da će već toga dana kapacitet pucati po šavovima. Rakuni dolaze, nemoj reći da ti nisu rekli.
  5. Mary May – djevojka koja je objavila jednu pjesmu i bacila sve na koljena. Želiš biti među prvima koji će je čuti uživo, vjeruj nam.
  6. Harvo Jay – kad te uhvati tuga jer shvatiš da je Hoomstock za tek 2 mjeseca, utješi se njihovim Sokom od Agonije i činjenicom da ćeš ih moći i uživo poslušati u Humu.
  7. The Guru Guru – bila je dovoljna jedna večer na MENT-u da ovi Belgijanci izuju publiku iz cipela pa za svaki slučaj na njihov nastup dođite bosi. Poslušaj kakve slatkiše donose sa sobom (nisu čokolade, ali je nešto za popiti).
  8. MRFY – još jedan ubod s MENT-a, ovi Slovenci već neko vrijeme znaju da će postati veliki (vidjeli su to svojim trećim okom) pa sada i publiku uvjeravaju u to.
  9. Pat Tern – nekad su ga susjedi znali kao Andreja Černelča, ali sad je stariji i ozbiljniji pa je promijenio ime i više nije tako melankoličan. Ovo je iz razdoblja kad je bio mlađi i neozbiljniji pa hajde da vidimo što je to pripremio za Hoomstock.
  10. Home Conflict – ekipa koja je pobijedila na natječaju i dobila wild card za dolazak u Hum. Hoomstock podržava mlade nade i daje im priliku da se pokažu pred novom publikom.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Entrio po cijeni od 90 kuna. Fizičke ulaznice u prodaji su od petka, 15. lipnja u Rockmarku (Berislavićeva 13, Zagreb), Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb), Hostelu Barrock (Magistratska 36, Krapina), Pivnici Cantina (Klenovec Humski 86) i Krčmi Polanović w. Huncutarije (Matije Gupca 36, Zabok). Za više informacija pratite službenu Facebook stranicu.

Ferragosto JAM

Ferragosto JAM, najveći kontinentalni ljetni festival koji okuplja isključivo domaću i regionalnu scenu, u genijalnoj atmosferi vrta Vintage Industrial Bara pred okupljenim medijima zaokružio lineup, predstavio partnere te najavio spektakularan ulazak u drugo desetljeće postojanja. Od 1. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru okupit će 50 izvođača raspoređenih na čak pet pozornica što predstavlja dosad najveći lineup u povijesti festivala.

Najavljeni novi jaki headliner koji se pridružuje već sada iznimno bogatom lineupu je legendarni Darko Rundek. Pred publikom Ferragosta uprizorit će veliki slavljenički spektakl Apocalypso Now povodom 20. godišnjice kultnog albuma Apokalipso.

Post Apocalypso Now

U nastup su involvirani i kostimografi, majstori svjetla te ostali ponajbolji suradnici po segmentima spektakla, no to nije umanjilo količinu spontanosti koja se zbiva: „Postoji kreativna i radosna energija tog benda koja dobiva neke nove forme na sceni. Sada nakon što je prošlo godinu dana turneje je to već lagano Post Apocalypso Now. U zadnje vrijeme tu i tamo uleti koja stvar od Haustora kad bude neka prigoda, tako da se repertoar malo proširio i počeli smo malo improvizirati. Veselimo se ovom festivalu koji je na glasu da vlada otvorena, neformalna atmosfera.“
Glavnom pozornicom zavladat će i riječki maheri Let 3, vlasnici titule najosebujnijeg hrvatskog rock benda s karijerom dugom više od 30 godina. Soul funk jazz sastav ManGroove svojim pitkim melodijama u dnevnoj akustičnoj varijanti razgalit će sve željne ležernog opuštanja na Izštekanom stageu.

Uzbudljiva imena scene koja će pridonijeti raznovrsnosti i pravom „ferragostovskom“ doživljaju svakako su i She Loves Pablo, žestoka zagrebačka rock sila koja sve više hrabro kroči u osvajanje europskih pozornica te eksperimentalni prog-rockeri Rens Argoa, bend nastao iz ljubavi prema ritmičnim riffovima i melodijama, nepredvidivih poteza bez fiksne glazbene orijentacije. S odličnim albumom prvijencem kojeg su radili s gitaristom Bambi Molestersa stižu hvaljeni Tyger Lamb, sve prisutnija retro četvorka surf rock, rockabilly, blues izričaja. Duh slavnih Beatlesa na moderan način uz dodatak rock i reggae elemenata materijalizira se kroz djelovanje Paul The Walrus, pozitivom nabijene kreacije Borne Mijolovića u pratnji tročlanog benda. Instrumentalna trojka Sfumato, koja djeluje unutar popularnog kolektiva JeboTon, nastala je iz prijateljskog jammanja te svoj pravac opisuje kao schizo-funk, a ženski duo Playground Hustle poigrava se mračnom elektronikom i eksperimentalnim hip hopom.

DJ reprezentacija ove godine sastavljena je od miljenika party publike. DJ Kneža donosi svoja dva uspješna programa, Balkan Rock i Dance Hard. Popularni DobroJutro Stage držat će Oliver, Distinctive, Zembo, Fixsell, Babilonska i Sugar Lobby. Najglasnija tiha pozornica, Silent Party, bit će pod ravnanjem trojca u sastavu: Mario, Omer i već spomenuti DJ Kneža.

Po prvi put na festivalu bit će uprizorena i kazališna predstava: „Pokušavamo festival širiti više od glazbenog dijela. Imamo i sportski dio na festivalu i kantautorski dio kojeg smo pokušali malo proširiti pa će na Izšekanom stageu Stoka izvesti svoju hvaljenu edukativnu predstavu ‘Stara škola kreka – iz tame u svjetlo’“, najavio je Marko Nemec, organizator.

Ulaznice i paketi

Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 120 kn za sve dane festivala odvija se putem Entrio sustava (goo.gl/GS5ePU), a uskoro će biti u ponudi i na ostalim prodajnim mjestima u više gradova. Festivalski paketi sadrže festivalsku ulaznicu, torbu, majicu, ljuti umak, poklone od sponzora i pokoje iznenađenje, a mogu se nabaviti po cijeni od 230 kn u Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18). Ferragosto JAM organizira K.L.U.B. Dostava Zvuka.

Kompletan lineup

Darko Rundek – Apocalypso Now, Zabranjeno Pušenje, Hladno Pivo (Old School & Greatest Hits), Tram 11, Pips, Chips & Videoclips, Let 3, TBF, Jinx, Krankšvester, Zdenka Kovačiček, Bolesna Braća, Bad Copy, High5, Mašinko, She Loves Pablo, Sassja, Chui, Mangroove, Maja Posavec, Šank, Svemirko, Rens Argoa, Gužva u 16-ercu, Killed A Fox, Tyger Lamb, J.R. August, Bojana Vunturišević, Paul The Walrus, Bruto Geto, Sfumato, Knutov Kofer, Playground Hustle, DJ Kneža, Mario, Omer, Oliver, Disctinctive, Zembo, Fixsell, Babilonska, Sugar Lobby, Stoka – Predstava “Stara Škola Kreka – Iz Tame U Svjetlo”.

Učitati još
Zatvori