Malo drugačiji prijedlog za jako cool poklon: Ploče koje bi svatko poželio u svojoj kolekciji

Malo drugačiji prijedlog za jako cool poklon: Ploče koje bi svatko poželio u svojoj kolekciji

Zagazili smo u božićno razdoblje kad su nam na umu adventske lokacije, božićni ukrasi i pokloni koje tek moramo pronaći. Kao i svake godine, Journal vam tijekom prosinca donosi najbolje shopping vodiče za svaku osobu koju želite darivati, bez obzira na to radi li se o klincima, muškarcima, prijateljicama i tako dalje. Međutim, osim naših posebno kreiranih vodiča, ususret blagdanskom razdoblju volimo vam donijeti nekoliko ideja za malo drugačije poklone koji bi mogli oduševiti neke od vaših najbližih.

Ako u obitelji ili svom bliskom krugu imate obožavatelje glazbe, onda bi retro gramofonske i vinil ploče mogle biti poklon s onim toliko željenim ‘wow’ efektom. Ploče su posljednjih godina doživjele pravu malu renesansu i tako izbjegle sudbinu koju su im desetljećima ranije mnogi prognozirali – da će ih CD-i, a potom i streaming platforme za glazbu potpuno pojesti. I dok je realno da će danas puno lakše, brže i češće posegnuti za YouTubeom ili Spotifyjem, ploče koje možemo pustiti kod kuće od početka do kraja imaju posebnu vrijednost i težinu i zato su ultimativan poklon za svakog ljubitelja glazbe, određenih glazbenika i umjetnosti koja često prati cool covere ploča. Predstavljaju osobnije iskustvo slušanja onih kultnih melodija, bendova i izvođača, a korak po korak i ploču mogu činiti vrijednu kolekciju koja će godinama oduševljavati generacije u vašoj obitelji.

Ne možete pogriješiti s albumima koji su stekli kultni status, kao što su primjerice albumi The Beatlesa, Elvisa Presleyja, Michaela Jacksona, Eltona Johna, Pink Floyda i drugih koji su ušli u povijest kao glazbenici i bendovi s najviše prodanih albuma ikad. Međutim, neka puno mlađa i suvremenija imena bilježe rekorde, kao što su primjerice Lady Gaga, Taylor Swift i Adele.

Prekopali smo ponudu i donosimo vam prijedloge za najcool ploče koje će zasigurno iznenaditi i razveseliti sve koje želite darivati ove godine.

Klasika koja uvijek oduševljava

Ploče s najcool coverima

Za filmofile među nama

Najprodavanije ploče 2021. s kojima ne možete pogriješiti

Foto: Amazon

Učitati još
Zatvori