Franka Batelić i Sara Jo imaju zajedničku pjesmu “On” – Porazgovarali smo s njima

Franka Batelić i Sara Jo imaju zajedničku pjesmu “On” – Porazgovarali smo s njima

Dvije regionalne zvijezde Franka Batelić i Sara Jo konačno su snimile duet. To su odlučile još u srpnju ove godine kada je Sara Jo gostovala na Frankinom koncertu u Vodicama. Riječ je o pjesmi pod nazivom “On”, koje obje pjevačice dovodi u sasvim novu situaciju u kojoj publici donose moderan latino zvuk i ‘miris’ flamenka. Visokobudžetni spot pripremao se nekoliko mjeseci, a snimao dva dana u Beogradu. Porazgovarali smo s njima uoči izlaska spota.

  • Kako je došlo do ove zanimljive suradnje?

FRANKA: Duga je to i jednostavna priča. Sara i ja smo se zapravo “zaljubile” (hahaha) na prvi pogled. Šalu na stranu, kad sam razmišljala s kime bih u regiji voljela ostvariti suradnju, znala sam da želim ući u studio sa Sarom i ekipom iz Bassivitya. Njezin talent, upornost, želja da bude odvažnija i drugačija, jednostavno obaraju s nogu i nas dvije smo kliknule u svakom segmentu, što poslovnom, što privatnom.

SARA: Franka i ja smo se upoznale na jednom događaju u Zagrebu prošle godine, ali smo se i pre toga pratile i povremeno bile na vezi putem društvenih mreža. Ako ne griješim, u februaru smo došli na ideju dueta, a gostovanje na njenom koncertu u Vodicama je bila potvrda dobrog spoja energija. Ubrzo nakon toga smo se našle u Bassivity studiju i birale između nekoliko demo-a. Iako je bilo više interesantnih prijedloga, jedan nam je posebno privukao pažnju – a to je upravo naš singl “On”.

  • O čemu se radi u pjesmi?

FRANKA: Pjesma prvenstveno zrači ženskom energijom, taj ‘girl power’ se osjeti kako kroz predivan tekst Bojane Vunturišević, a tako i u video spotu, koji je režirao Nemanja Novaković u produkciji NNmedia. Pjesma priča priču o tome što se dogodi kada ‘on’ stane između dvije djevojke, dvije prijateljice ili poznanice… Nekako mislim da ipak uvijek na kraju ipak pobijede – one, žene! Hahaha!

  • Tema je zanimljiva kako to da ste se odlučile ići u ovom smjeru?

FRANKA: Zapravo, nekako sam do sada uvijek imala pozitivne tekstove. Ovaj tekst napisala je Bojana Vunturišević, čiji izričaj obožavam, a španjolski flamenco zvuk i tekst, tako su se dobro spojili, te su kupili mene, moj tim, a i svakog kome sam testno pustila pjesmu, Ne bih rekla da se radi o odlasku u bilo kojem smjeru, nego glazbenom istraživanju i putovanju kroz razne zvukove i teme, što sam oduvijek obožavala!

SARA: Iza teksta i same ideje stoji genijalna Bojana Vunturišević. Obe smo imale priliku da surađujemo s njom u prošlosti i u potpunosti smo joj se prepustile. Bila je u studiju i tijekom snimanja vokala i pomogla nam je i oko izraza i interpretacije pjesme. Obožavam rad s Bojanom – nakon završetka svakog projekta, jedva čekam naredni.

  • Zanimljivi su i kostimi, koliko vam je važno da su oni vrhunski na sceni?

FRANKA: Pjesma, koreografija i kompletan izgled na sceni su za mene neodvojivi elementi cijele priče i jako mi je važno da sve zajedno priča istu priču. Ja sam timski igrač i jako mi je bitno imati sjajne profesionalce uz sebe. Imam genijalan tim s kojim uvijek prije snimanja i nastupa razrađujem kreacije i jako me veseli svaki novi projekt i prilika da uđem u neku novu ulogu. Tu bih posebno pohvalila svoju stilisticu Jasenku Tudor Bevanda koja uvijek zna kako iz mene izvući neku novu priču. Za ovaj spot radili smo s našom beogradskom ekipom – hair stylistom Daliborom Vrtinom i make up artisticom Jovanom Arsić. Za spot smo surađivali sa zaista velikim brojem dizajnera, kako iz Hrvatske, tako i iz regije – moji dragi eNVy room i Krie, Becha design, Skin machine, Hevik couture, nin.imma, Werkstatt studio. Posebno se moram zahvaliti Zaksu na nakitu koji smo dobili čak i prije njegovog izlaska na tržište.

SARA: Da, ovakav koncept je zaista iziskivao upečatljive, efektne kostime. Između ostalog su nam pomogli da uđemo u ulogu i iznesemo priču. Prvi put sam imala prilike da surađujem s Jasenkom Tudor Bevanda i dalje sam pod utiskom njene posvećenosti, temeljitosti i kreativnosti. Kostimi su bili ključnog značaja i ona je apsolutno svaki realizirala na najbolji mogući način.

  • Koliko vam je važan ples, gluma i ostali scenski pokret u cjelokupnom dojmu?

FRANKA: Puno puta sam naglašavala, ono što obožavam u ovom poslu je prilika da sa svakim novim projektom uđem u neku novu ulogu, otkrijem neku novu sebe. Upravo zato su ples, pokret, ekspresija i gluma neodvojive od cijele pricče. Ples zaista volim i uživam vježbajući koreografije. Tako je bilo i u ovom spotu koji ima sjajnu koreografiju!

SARA: Odrasla sam uz izvođače performere. To je nešto što me je oduvijek fasciniralo i inspiriralo na toliko načina. I na samom početku svoje muzičke priče i bez iskustva sam znala u kom pravcu želim da se razvijam kao umjetnik. Scenski nastup me najviše ispunjava i trudit ću se da iz godinu u godinu ekipno dižemo ljestvicu u domenu našeg performansa.

Učitati još
Zatvori