Florence and The Machine nastupaju na Digital Met Gala koncertu

Florence and The Machine nastupaju na
Digital Met Gala koncertu

Koncert naziva “A Moment with the Met” moći ćemo pratiti na YouTube kanalu Voguea večeras u ponoć po našem vremenu. Koncert od Florence and The Machine je uvijek dobra prilika. Ugrabite ju večeras i napravite si festivalsku atmosferu u udobnosti svog doma.

Florence and The Machine na Digital Met Gala koncertu

The Met Gala tradicionalno se održava prvog ponedjeljka u svibnju. Logično ove godine je otkazan s obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom. Umjesto eventa ovim online događanjem humanitarnog karaktera, pokušat će se prikupiti novac za pomoć Njujorškom muzeju The Metropolitan Museum of Art gdje se inače održava. Uz koncert Florence and The Machine, modni dizajner Virgil Abloh zavrtjet će svoj DJ set. Vogue (koji je od 1998. glavni organizator događaja) napravit će video presjek svih dosadašnjih Met Gala evenata. Bit će objavljen i novi video koji uključuje glazbenike, dizajnere i manekenke – Cardi B, Naomi Campbell, Liv Tyler, Stellu McCartney i Lizu Koshy.

Prekinuta dugogodišnja tradicija zbog pandemije

Met Gala počela se održavati 1948. godine u svrhu skupljanja novaca za novoosnovani kostimografski Institut. Prva Met Gala je bila ponoćna večera, a karte su koštale 50 dolara što je za to doba bio popriličan iznos i mogli su si priuštiti samo imućni, što se zadržalo i do danas. Za to prestižno mjesto za stolom na večeri plaća se i po nekoliko tisuća dolara. Glavna urednica Voguea Anna Wintour poslala je poruku javnosti. „Umjesto eventa zamolila sam par prijatelja da mi se pridruže u ovom jedinstvenom trenutku u ovom projektu za koji se nadam da će nam svima donijeti malo veselja. „

Učitati još
Zatvori