Ferragosto JAM 13: Zašto početkom kolovoza obavezno trebate posjetiti Orahovicu

Ferragosto JAM 13: Zašto početkom kolovoza obavezno trebate posjetiti Orahovicu

Najomiljeniji i najopušteniji hrvatski festival Ferragosto JAM, pet mjeseci prije svog 13 izdanja lagano dobiva pojačanja u lineupu.  Trenutno će publiku od 5.-9. kolovoza zabavljati Pips, Chips & Videoclips, Repetitor, Overflow, Svemirko, Jonathan, ABOP, Mortal Kombat, Atheist Rap, Buč Kesidi, Je Veux, Lovely Quinces, Mašinko, Crvi, pocket palma i Ajs Nigrutin. Sudeći prema dosadašnjoj praksi i najavama organizatora, ove se godine taj broj penje do impozantnih 70 izvođača.

DOBRO POZNATA LOKACIJA S VEĆ UIGRANIM DATUMIMA

Raširen na više pozicija oko Orahovačkog jezera koje na samom startu kolovoza primi oko 15 tisuća ljudi. Ferragosto JAM gradi program samo s domaćim i regionalnim imenima, zbog čega je kao platforma za promicanje scene dosegao prepoznatljivost i zavidnu reputaciju. Kad svi bježe na more, velik broj ljudi otisne se upravo na obronke Papuka kako bi uživali u najboljem što trenutna domaća i regionalna scena nudi.

OD STARIH MAJSTORA DO NOVIH HIT IMENA NA SCENI

Josipa Lisac, Darko Rundek, Let 3, Bajaga, Vojko, Jinx, Bare i Majke, samo su neka od velikih imena koja su dosad protutnjala pozornicom na Orahovačkom jezeru. Ono što je svakako specifično za Ferragosto JAM je da aktualno i redovito prati scenu, pa tako i ove godine dovodi miljenike publike. Svemirko, ABOP, Jonathan, Lovely Quinces samo su dio ekipe koja će zasigurno napraviti tulum do jutra. Ne sumnjamo ni da će apsolutno najveće iznenađenje godine Pocket Palma, synthwave đir upoznati sa Ferragosto publikom.

Sanja Tušek

NOVI VIZUALNI IDENTITET FESTIVALA

Ovogodišnji vizualni identitet potpisuje Andrijana Vešović koja djeluje pod umjetničkim imenom Zombijana Bones. Ferragosto od svojih početaka podupire mlade dizajnere regije tako da svake godine nekom drugom daje priliku za izradu vizualnog identiteta.

PRIRODA, HRANA, VINO, GLAZBA -RECEPT SU ZA DOBAR PROVOD

S obzirom na prirodne ljepote Slavonije, gastronomska i izletnička ponuda Orahovice – srednjovjekovni Ružica grad ali i okolnih mjesta također je jak razlog zašto se baš u špici ljeta zaputiti na istok Hrvatske. Kad se tome pridodaju i sjajna glazbena imena na festivalu koji u svojoj prirodnoj i opuštenoj varijanti privlači mlade iz cijele Hrvatske ali i susjednih zemalja – recept za sjajan getaway vikend je zagarantiran.

Ferragosto JAM 13 održat će se na Orahovačkom jezeru od 5. do 9. kolovoza 2020. U ponudi su festivalske ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 135 kuna za sve dane festivala. Po toj cijeni mogu se nabaviti online putem Entrio sustava ili na njihovim prodajnim mjestima.

Foto: Sanja Tušek, PR

Učitati još
Zatvori