Femme nouvelle festival u zagrebačku Laubu dovodi omiljene hrvatske kantautorice

Femme nouvelle festival u zagrebačku Laubu dovodi omiljene hrvatske kantautorice

Festival ženskog kantautorstva Femme nouvelle dobiva svoje drugo izdanje. U zagrebačkoj Laubi 25. i 26. lipnja nastupit će sedam iznimnih kantautorica čije su se pjesme našle na kompilaciji Femme nouvelle vol.2. U petak 25. lipnja očekuje nas nastup Billie Joan, Barbare Munjas, Nine Bajsić i Raketa – predvođenih jedinstvenom Ivanom Starčević. U subotu 26. lipnja na stage u dvorište Laube dolaze Nika Turković, Ida Prester i pocket palma. Ulaz na festival je besplatan, a program se održava u sklopu sajma knjiga Knjiga za na more.

Projekt koji promiče kantautorstvo

Glavni zadatak platforme Femme nouvelle i kompilacije je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju, a više o samom projektu ispričala je njegova kreatorica Lana Čulig iz Aquarius Recordsa:
„Ovo je bila izazovna godina za sve, a posebno za glazbenike. Zato mi je drago de je Femme nouvelle dobio svoje druge izdanje i da unatoč svemu što nas je pogodilo projekt ide dalje. Posebnost drugog izdanja je što su se glazbenice prijavljivale konkretnim djelima, dok su na prvom izdanju prvo izabrana glazbena imena, a onda su one ustupale određene pjesme. Sretne smo što ćemo pjesme s albuma napokon čuti uživo i što će publika u ova dva dana imati priliku vidjeti neke od najboljih domaćih kantautorica”.

“Drago mi je što sam dio ovog projekta jer je zaista lijepo imati mjesto gdje se na jednoj visokoj razini može prezentirati ono što radimo. Ova pjesma je neki svojevrstan među prostor između onoga što sam glazbeno radila prije, i onoga što ćemo još raditi, pa je po mom mišljenju savršeno legla u jedan ovakav projekt.”, izjavila je Ivana Starčević i najavila novi singl koji stiže nekoliko dana prije festivala.

Oduševljenje sudjelovanjem na projektu ne skriva ni Ida Prester čiji je singl “Luda”, objavljen kao dio kompilacije, osvojio eter i srca publike.

Foto: Vladimira Spindler

“Ženska autorska scena stvarno buja u Hrvatskoj, oduševljena sam curkama koje su predstavljene na ovoj kompilaciji. Koja muzika, koje ideje.. kompliment je biti tu, drago mi je da su me izabrali. Glazbenice-autorice sebe ne doživljavaju kao konkurenciju, već smo si sve podrška, surađujemo jedna s drugom, gostujemo na izdanjima, promoviramo se.” – rekla je Ida.

Učitati još
Zatvori