Njih možda još ne znate, ali garantiramo da znate njihovu pjesmu Bad Memories. Upoznajte FAST BOY
Njih možda još ne znate, ali garantiramo da znate njihovu pjesmu Bad Memories. Upoznajte FAST BOY

Njih možda još ne znate, ali garantiramo da znate njihovu pjesmu Bad Memories. Upoznajte FAST BOY

Berlinski dvojac FAST BOY majstor je za sve – od produciranja, izvođenja i sviranja instrumenata do pisanja i pjevanja pjesama, izgleda kako ne postoji ništa što Felix i Lucas ne mogu. Nakon što su braća napisala višestruko nagrađivane pjesme za međunarodno poznate izvođače, sada su svoje umijeće i kreativnu viziju usmjerili na vlastiti projekt FAST BOY.

Surađujući s umjetnicima kao što su Meduza, Alok, Öwnboss, Hugel, Ofenbach, Martin Jensen i Alle Farben, duo je stvorio skladbe koje pokazuju njihov jedinstveni zvuk: zarazne i plesne vibracije, uparene s melankoličnim vokalima i dodirom duše. Ne čudi što su se našli na našem radaru, a ovom prilikom donosimo vam ekskluzivan razgovor s dvojcem. 

  • Za početak, kako je nastala grupa FAST BOY?

Tijekom pandemije bili smo “prisiljeni” provoditi puno vremena u kućnom studiju pišući pjesme umjesto da sviramo uživo. Tako smo počeli slati pjesme DJ-ima. Srećom, umjetnicima poput HUGEL-a, Martina Jensena, Öwnbossa, Ofenbacha svidjelo se ono što smo napravili pa smo odlučili započeti projekt kako bismo se mogli pojaviti na ovim pjesmama. Nakon naše najveće pjesme Bad Memories zajedno s Meduzom prošle godine, ponovno smo počeli nastupati uživo što je jako zabavno.

  • Kako je raditi zajedno kao braća na profesionalnoj i osobnoj razini?

Pa mi zapravo i ne znamo drugačije haha, oduvijek smo bili jako bliski u životu i u glazbi jer smo zapravo svirali zajedno od kad smo djeca. Jedna od najboljih stvari je iskrenost koju možemo imati jedan prema drugome dok radimo kreativan posao, ne moramo hodati na jajima kao u drugim profesionalnim okruženjima.

  • Vi ste svestrani tim kada je glazba u pitanju. Od produciranja, izvođenja i sviranja instrumenata do pisanja i pjevanja pjesama. Koji vam je dio najdraži?

Volimo sve aspekte stvaranja i izvođenja glazbe. Naravno, ne radimo sve sami, ali volimo surađivati s našim prijateljima tekstopiscima i producentima.

  • Nastupali ste na festivalu Tomorrowland Winter. Kako je bilo? Koji vam je bio omiljen dio vašeg seta?

Bilo nam je suludo izvoditi svoju autorsku glazbu pred tolikim brojem ljudi. Pogotovo naša nova pjesma Forget You s Topicom, kad su već svi znali tekst i pjevali ga dok smo mi svirali, to je čaroban osjećaj. Također, krajolik planina i gostoprimstvo obitelji Tomorrowland jednostavno su nevjerojatni.

  • Debitirat ćete na glavnom festivalu Tomorrowland ovo ljeto. Kakav je osjećaj doseći ovu prekretnicu? Je li ovaj festival bio na vašem bucket listu?

I dalje se čini nestvarno i već smo jako uzbuđeni zbog našeg debija na ovom legendarnom festivalu. Sto posto će biti za anale.

  •  Na kojim biste još festivalima voljeli nastupati u bliskoj budućnosti?
EDC, Ultra Miami, BPM, Parookaville, Lollapalooza, Kappa Futur i još mnogo toga. Mislimo da ih ima previše za imenovati. Ali samo imati priliku putovati, vidjeti svijet i pritom izvoditi našu glazbu bilo bi ostvarenje sna.
  • Vratimo se nakratko na suradnju s Topicom u singlu Forget You, kako je ona prošla?

Tobias je sjajan tip, upoznali smo se u ADE-u u Amsterdamu prošle jeseni i brzo smo odlučili izmijeniti projekte. Svidio mu se naš demo Forget You i dodao mu je nevjerojatne začine s produkcijske strane.

  • Imate li neke druge uzbudljive planove i projekte za ovu godinu koje biste željeli podijeliti s nama?

Jedva čekamo objaviti još glazbe, a pred nama su neke zaista uzbudljive stvari, stoga ostanite u tijeku!

Foto: Mats Bohle, Max Hartmann

Učitati još
Zatvori