Elemental ima novu pjesmu koja će vam podići raspoloženje odmah

Elemental ima novu pjesmu koja će vam
podići raspoloženje odmah

Dosta je gunđanja, jadanja i prigovaranja! Vrijeme je za pokret! Dvije godine nakon objave pandemijskog albuma „Ilica“, Elemental zatvara krug svojom novom poletnom pjesmom „Dvojka“.

Kombinacijom elemenata koji donose pozitivnu atmosferu, gitarskim uvodom i vitalnim ritmom, Elemental usred zime prkosi užasima siječanjske depresije i u drugi mjesec 2022. ulazi apsolutno vedro i zaigrano.

Svima nam nedostaje bliskost, zagrljaj i da nekoga jednostavno uhvatimo za ruku. Ovu je nit vodilju kamerom savršeno uhvatio dugogodišnji suradnik benda, Kristijan Smok, koji je režirao glazbeni spot za „Dvojku“. Crno-bijelom tehnikom prati dvoje mladih skejtera koji jedre gradom na svojim daskama u potrazi za balansom i bliskošću, s potrebom za dodirima u vremenu distance. Nemoguće je ne primijetiti njihove sjene. Oko nas su dvojnosti, ali fokus treba prebaciti na dobre stvari. Da nema sunca, ne bismo vidjeli ni sjene, zar ne?

“Lijepo je kad je čovjek samostalan i kad stoji na svojim nogama, kad zna kamo ide i kad radi na sebi, ali je nekako slađe kad imaš nekog tko ti je oslonac i kome si ti oslonac, nekoga tko s tobom može podijeliti dane, bilo da se radi o ljubavnom, prijateljskom, poslovnom, kakvom god odnosu. Sada, više nego ikada nam je kristalno jasno koliko nam treba naše društvo, koliko trebamo jedni druge i koliko nam zapravo nedostaje prisutnost druge osobe. Nadam se da će ljudi pronaći neku svoju definiciju naše Dvojke”, komentirala je Mirela Priselac Remi

S njom se složio i redatelj Kristijan Smok: „U dvoje je sve ljepše, kako život, tako i skateboarding. Drago mi je da smo uspjeli uklopiti skateboarding s ovom pjesmom.”

Od svog osnutka 1998., bend je objavio osam studijskih albuma, no „Ilica“ je jedini isključivo digitalno objavljen album. Da nije stara vijest, a ni zaboravljena ulica u ruševinama, dokazuju čak četiri nominacije za Porin.

Novim se singlom bend konačno vraća i na pozornicu

Elemental će, uz TBF i plesnu skupinu Atomic Dance Factory, nastupiti na prvom November Fest powered by Galeb u Domu sportova 18. veljače 2022.  November Fest u suradnji s Hrvatskim društvom bolesnika s rakom prostate i Europa Donna Hrvatska, svojom kampanjom pod šaljivim sloganom: “Briga o mudima ne čini nas ludima!”, potiče na promišljanje o odgovornosti prema vlastitom zdravlju te važnosti prevencije.

„Dvojka“ je pjesma kojom Elemental osnažuje! Bend vas poziva da uz hešteg #svisuudvojci na društvenim mrežama objavite na koje sve načine u ovo vrijeme pokazujete ljubav svojoj dvojci (nemojte čekati Valentinovo, volite se svaki dan!). Najkreativnije će bend nagraditi poklon paketom. Zapratite Elemental na društvenim mrežama radi više informacija:

Foto: Kristijan Smok

Učitati još
Zatvori