Eksplozivno otvaranje Ferragosto JAM festivala uz duplo Hladno pivo i Krankšvester

Eksplozivno otvaranje Ferragosto JAM festivala uz duplo Hladno pivo i Krankšvester

Spektakularnim nastupima Hladnog piva i Krankšvestera sinoć je na Orahovačkom jezeru otvoreno 11. izdanje najvećeg slavonskog festivala, Ferragosto JAM-a.

Otvoreno je 11. izdanje najvećeg slavonskog festivala, Ferragosto JAM-a.

Već od početka tjedna publika je krenula pomalo pristizati na festivalsku lokaciju, a navala je uvjerljivo kulminirala jučer u popodnevnim satima. Službeni dio festivala otvorili su legendarni zagrebački punkeri Hladno pivo svojim Old School koncertom u kojem su energično i bez zadrške publiku odveli na svoje početke te odsvirali beskompromisni punk set koji je sadržavao najbolje od njihova prva četiri albuma. Pjesme kojima su se upisali u antologiju regionalnog punka i danas zvuče svježe kao i prije gotovo tri desetljeća kada su nastajale, što je uvijek dobro raspoložena publika Ferragosta oduševljeno pozdravila zapaljenom atmosferom.

Nakon sat i pol vraćanja u zlatne dane hrvatskog punka, glavni Addiko Piknik Stage zauzeli su reperi punkerskog stava, najveći hip hop fenomen nove generacije, Krankšvester. Odlično prihvaćenim pjesmam s novog albuma koji na sebi nosi i megahit Gaber, ali i starijim party favoritima, podrapali su grla oduševljene publike zbog koje se uvijek rado vraćaju na Ferragosto.

Uslijedila je velika kulminacija večeri kada se na stage vratilo Hladno pivo na svoj drugi koncert Greatest Hits kojim su zakucali prvi dan najvećim hitovima iz svoje 30 godina duge karijere. Nezasitnu publiku preuzeo je legendarni DJ mlađe generacije Kneža koji ih je u sebi svojstvenom stilu odveo na putovanje kroz povijest regionalne glazbe u svom Balkan Rock setu.

Nakon bombastičnog otvorenja, Ferragosto JAM 11 tek uzima puni zamah. Danas se na jezeru u pogon pušta i Dance Hard stage s Knežinim najpoznatijim istoimenim programom, a na Addiko Piknik Stage penju se legendarni rokeri Zabranjeno Pušenje, pop sila Jinx te favoriti alternativne scene Šank, Killed A Fox, High5, Rens Argoa i Sfumato. U petak i subotu, udarne dane ovogodišnjeg izdanja festivala, program će kretati već od ranih popodnevnih sati na Izštekanom stageu koji će ugostiti Mangroove, Zdenku Kovačiček, Maju Posavec, Bojanu Vunturišević i druge u dnevnoj chill atmosferi, a reper Stoka tamo će izvesti i svoju hvaljenu monodramu. Impresivan popis imena glavne Addiko Piknik pozornice uključuje imena kao što su Darko Rundek, TBF, Bolesna Braća, Let3, Bad Copy, Tram 11, Pips Chips & Videoclips, She Loves Pablo, Sassja i drugi, dok će u pogonu biti i dvije DJ pozornice, Dobro Jutro stage i Silent Party koji će uz probranu DJ selekciju posjetitelje rasplesati do ranih jutarnjih sati.

Cijena festivalske ulaznice na ulazu iznosi 150 kuna, dok se jednodnevne prodaju po 100 kuna. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na ferragostojam.com .Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.

Foto: Filip Bušić i Samir Cerić Kovačević

 

Učitati još
Zatvori