Depeche Mode objavili da dolaze u Zagreb
Depeche Mode objavili da dolaze u Zagreb

Depeche Mode objavili da dolaze u Zagreb

Grupa Depeche Mode, koja je 2020. godine primljena u Rock & Roll Hall of Fame, najavila je danas na posebnom događaju u Berlinu, izlazak novog albuma te svjetsku turneju na koju kreću 2023. godine. U sklopu turneje, nakon pet godina, 23. srpnja 2023. dolaze i u zagrebačku Arenu.

Prva turneja nakon više od pet godina i bez Fletcha

Memento Mori Tour podržat će nadolazeći 15. studijski album istoimenog naziva, koji bi trebao izaći u proljeće 2023. The Memento Mori Tour bit će njihova devetnaesta turneja, a prva nakon više od pet godina. Posljednja turneja benda, Global Spirit Tour 2017.-2018., bila je njihova najduža turneja s više od 130 nastupa diljem Europe i Sjeverne Amerike, pred više od 3 milijuna obožavatelja, a zabilježena je i kao jedna od turneja s najvećom zaradom u godini.

Govoreći o Memento Mori, Martin Gore rekao je: “Na ovom smo projektu počeli raditi rano u pandemiji, pa su njegove teme izravno inspirirane tim vremenom. Nakon Fletcheve smrti, odlučili smo nastaviti jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je projektu doista dalo dodatnu razinu značenja.” Dave Gahan dodaje: “Fletchu bi se svidio ovaj album. Zaista se veselimo što ćemo ga uskoro podijeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na nastupima sljedeće godine.”

depeche mode

Više informacija o rasporedu turneje i datumima te prodaji ulaznica može se pronaći na službenoj stranici benda www.depechemode.com

Foto: Profimedia, Anton Corbijn, PR

Učitati još
Zatvori