Dani Kristina, djevojka koja nas je oduševila u showu The Voice, predstavlja svoju prvu pjesmu
Dani Kristina, djevojka koja nas je oduševila u showu The Voice, predstavlja svoju prvu pjesmu

Dani Kristina, djevojka koja nas je oduševila u showu The Voice, predstavlja svoju prvu pjesmu

Dani Kristina – zvijezda ovogodišnjeg showa The Voice u kojem se natjecala u timu Damira Urbana nedavno je objavila svoj prvi singl Sama s kojim će 19. travnja nastupiti na Zagrebačkom festivala, a uoči nastupa stiže i spot!

Snimali smo spot na prekrasnoj lokaciji, dok smo se među snimkama morali dobro zamotati u jakne zbog ledenog vremena. Iako je bilo užasno hladno, imali smo mladi i mali tim koji je bio pun energije, pa smo neprestano izbacivali nove ideje i eksperimentirali tijekom snimanja. U toj zaboravljenoj zgradi s prekrasnom arhitekturom, osjećali smo se kao da smo u potpunosti izrazili svoju kreativnost. Naš cilj je bio uhvatiti atmosferu jednostavnosti i poruke pjesme, a stvarno smo se i zabavili i bilo je nezaboravno iskustvo, o iskustvu sa snimanja ispričala je Dani.

O glazbenim početcima

Dani Kristina koja je iz tjedna u tjedan oduševljavala gledatelje popularnog showa The Voice ima želju na domaću glazbenu scenu unijeti jednu drugačiju perspektivu: Mene je oblikovala hrvatska glazba dok sam odrastala u Kanadi. Zvukovi hrvatskog folklora i klasične hrvatske glazbe su se u meni kombinirali s urbanim, raznolikim zvukovima Torontske i sjevernoameričke glazbene scene. Nadam se da ću moći koristiti ovu kompleksnu pozadinu kako bi doprinijela sceni koja me oblikovala, i da ću moći eksperimentirati s različitim žanrovima i stilovima nudeći istovremeno jedinstvenu i sirovu demonstraciju glazbe kao izraza, ispričala je Dani Kristina.

Svoj zvuk opisuje kao kombinaciju raznih glazbenih utjecaja: Osjećam da vučem puno inspiracije posebno iz sedamdesetih godina, uvijek sam se osjećala jako povezana tom razdoblju. Također mi se stvarno sviđaju tradicionalne narodne pjesme, jazz i country glazba koja, mislim, prilično dolazi do izražaja u mom glasu.

 

O pjesmi Sama

Pritom je dodala sljedeće: Odrastala sam slušajući izvođače poput Magazina, Bijelog Dugmeta, Gibonnija, Dina Merlina, Lukyja i Olivera Dragojevića s domaće scene, i izvođače poput Taylor Swift, Boston, Radiohead i Queen čije strukture pjesama i melodije zaista oblikuju način na koji percipiram proces stvaranja glazbe. Iako mi se playlista uvijek mijenja, kada su u pitanju određeni izvođači, u posljednje vrijeme definitivno osjećam veliku inspiraciju od mog bivšeg mentora na Voiceu, Damira Urbana, a također me zaista inspiriraju noviji hrvatski izvođači poput z++ i Gršeta.

Dani Kristina na Zagrebački festival stiže s pjesmom Sama. O njoj nam kaže sljedeće ‘Sama’ je nastala kada sam primila poruku od mog sadašnjeg prijatelja Marka Mihaljevića, koji je napisao i snimio ovu pjesmu za koju nije uspio pronaći pjevačicu. Imao je vrlo specifičnu viziju za pjesmu i mislio je da bih bila dobar izbor. Kada sam je čula, osjećala sam se tako počašćeno jer sam osjećala jake emocije u harmonijskoj strukturi pjesme, a i tekst me zaista dotakao.”

Dani Kristina

O Zagrebačkom festivalu

Dani Kristina jedva čeka nastup na Zagrebačkom festivalu 19. travnja i otkrila je kako teku pripreme: Pripreme za Zagrebački festival idu jako dobro! Jako sam uzbuđena što radim na ovoj izvedbi, i veselim se suočavanju s ovim novim izazovom, dijeleći pozornicu s toliko umjetnika koje sam zapravo slušala prije nego što sam se preselila u Hrvatsku. To je ludo, i iskreno, samo sam sretna što sam tu.

O svom nedavnom nastupu showu The Voice kazala je sljedeće. Nakon što sam sudjelovala u The Voiceu, definitivno sam trebala trenutak da upijem sve što se upravo dogodilo. Od provedenih sati s tako talentiranim ljudima i učenja toliko toga od mog mentora, Damira Urbana te i od drugih mentora do pripreme za nastupe koji su me stvarno gurali izvan moje zone udobnosti, trebala sam se sabrati i skupiti misli.

Dani Kristinu gledamo 19. travnja na Zagrebačkom festivalu, pjesma Sama dostupna je na svim streaming servisima. A čeka vas i u nastavku:

Foto: Karlo Tadić

Učitati još
Zatvori