Hrvatska “Covid free” plaža na kojoj ćemo se zabavljati ovog ljeta

Hrvatska “Covid free” plaža na
kojoj ćemo se zabavljati ovog ljeta

Uvala Martinska godinama je bila hit mjesto svakoga ljeta za sve željne dobrih koncerata, a posredno i dobre zabave do sitnih jutarnjih sati tik uz predivno more u blizini Šibenika. Prošle godine to je bila gotovo jedina festivalska destinacija koja je primala izvođače i publiku, a da se pritom kako sami tvrde nitko nije zarazio. I ove godine festivalski program se nastavlja, a “covid free” zona možda i vama može postati jedna od destinacija koju bi svakako trebali posjetiti.

Šibenik grad kulture

Šibenik je predivan srednjodalmatinski gradić koji se unazad posljednjih nekoliko godina sve više budi i privlači mlade željne kulture iz svih dijelova Hrvatske i svijeta. Davno je to startalo odličnim glazbenim festivalima poput Terranea, Regiusa, Kulturaljke, Membrain festivala pa po novom Dimensionsa i Outlooka te brojnih drugih u sličnom žanru. U Šibeniku smo se navikli i na večeri dalmatinske šansone, jazz festivala i sada sve učestalijih događanja na Tvrđavama sv. Mihovil i Barone. Šibenik je poznat i po Međunarodnom dječjem festivalu koji ovaj grad brendira u sam vrh kulture već više od 60 godina. Prošla godina sve je usporila, no jedna se lokacija u neposrednoj blizini grada ipak tomu othrvala – Martinska.

Ljeto na Martinskoj

Na Martinskoj kod Šibenika, festivalskoj destinaciji koja je oživjela prošlo ljeto u srcu Dalmacije, uskoro kreće treća sezona. Tijekom srpnja i kolovoza održat će se šest festivala i događanja. Organizatori događanja, uz koordinaciju produkcije Pozitivnog ritma, napravili su sve da bi i ovog ljeta Martinska kao destinacija mogla funkcionirati kao COVID-Safe zona, a uz sve to je i otpočet proces procjepljivanja stanovništva. Na tragu aktualne situacije, ulaska u fazu suživota s koronom, pokušavajući održati na životu kreativnu, ili tzv. ‘event’ industriju, kao važnu granu gospodarstva i turizma, na Martinskoj će se poštovati važeće preporuke epidemiologa i ostalih nadležnih institucija. Niz argumenata idu u prilog funkcioniranju Martinske kao COVID-Safe zone:

  • Martinska se nalazi izvan urbane zone grada Šibenika (sa suprotne strane zaljeva, uz pristup s Jadranske magistrale iz smjera Zadra, prije Šibenskog mosta)
  • Martinska ima puno veći kapacitet nego što je očekivana posjećenost
  • osoblje će se pridržavati uputa i preporuka epidemiologa i nadležnih institucija
  • svi posjetitelji će na ulazu ostavljati osobne podatke, kako bi se mogli pratiti kontakti
  • na lokaciji su postavljeni dezinfekcijski punktovi, od ulaza do svih pozornica
  • posjetitelji će zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva moći nabaviti i na samoj lokaciji
  • uz odgovorno ponašanje, za sve posjetitelje je omoguće održavanje fizičke distance

Martinska pleše i ovo ljeto uz prilagođene uvjete:

  • Regius festival / 9.-11.7.
  • Seasplash festival / 15-18.7.
    Kanal fest / 23.-25.7.
    Membrain festival / 5.–8.8.

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori