Pogledajte novi distopijski spot od Coldplaya za pjesmu “Trouble In Town”

Pogledajte novi distopijski spot od Coldplaya za pjesmu “Trouble In Town”

Iako u ovim trenutcima ne možemo ići na koncerte, barem dok se situacija s koronavirusom ne popravi, možemo uživati u glazbi u toplini svog doma. Definitivno jedan od prijedloga je i dvostruki album grupe Coldplay “Everyday Life”. Za pjesmu s tog albuma “Trouble In Town”, napravili su i intrigantan videospot u kojem su predstavili orvelovsku viziju svijeta.

Inspirirana Životinjskom farmom Georgea Orwella, redateljica Aoife McCardle radnju je smjestila u distopijski svijet naseljen životinjama, uključujući svinje političare i prepredene lisice koje “operiraju” ulicama.

Prihod od prodaje Coldplay će uplatiti u humanitarne svrhe

Sav prihod od emitiranja pjesme i videospota inspiriranog Životinjskom farmom Georgea Orwella bit će proslijeđen u humanitarne svrhe. Podijelit će se između dviju organizacija: Innocence Project, koja djeluje na poništavanju pogrešnih osuda u SAD-u, i ACFS, dobrotvorne organizacije za pomoć djeci u Južnoj Africi, od kojih su neka sudjelovala u snimanju vokala za originalnu pjesmu.

Angažirani album

Pjesma “Trouble In Town” objavljena je na osmom studijskom albumu popularnog britanskog sastava, koji je već predstavljen singlovima “Orphans”, “Arabesque”, “Everyday Life”, “Daddy”, “Cry Cry Cry” i “Champion of the World”. Dvostruki album “Everyday Life”, kojeg čine dva konceptualna djela “Sunrise” i “Sunset”, objavljen je krajem listopada putem etiketa Parlophone / Atlantic na CD-u, vinilu, kaseti i u digitalnom obliku.   Šesnaest dirljivih, intimnih pjesama bavi se temama ljubavi, rata, rasizma, vjere, kontrole oružja, prijateljstva, klimatskih promjena, policijske brutalnosti, itd.

Foto:YouTube

Učitati još
Zatvori